ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul dezinfectantilor ar fi putut porni în 2014, când un copil nou născut și un bolnav de cancer au intrat în stare gravă pentru că au contactat infecții nosocomiale.

Catalin Tolontan vine cu o nouă dezvăluire: Două milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant au fost descoperite din curiozitate profesională, informează antena3.ro

Într-o intervenție telefonică la Antena 3,  jurnalistul a povestit că un medic de la Elias a descoperit "bacterii de hazna" în dezinfectanții produși de Romchim, însă nimeni nu a anchetat cazul atunci.

”Două doctorițe de la laboratorul de la Elias au făcut o descoperire întâmplătoare, dar merituoasă. Una dintre ele s-a spălat pe mâini și la un moment dat a văzut că săpunul de pe mâinile ei prezenta impurități vizibile cu ochiul liber. Colega ei a venit imediat cu ideea să îl pună la microscop, sub formă de culturi să vadă ce e cu acest săpun. Și au fost îngrozite să descopere că acel săpun conține bacterii. Vorbim de un săpun antibacterian care în mod normal trebuie să ucidă bacterii, dar care conținea chiar el bacterii”, a spus Cătălin Tolontan, la Antena 3.
 
Ca să scape de bacteria ucigașă, medicii de la Elias au fost siliți să înlocuiască tot sistemul prin care curgea săpunul lichid în saloane și săli de operație.
 
Reamintim că în 2015 au fost înregistrate cele mai multe infecții nosocomiale din ultimii cinci ani - 12.316, numărul total al acestora în perioada 2010-2015 depășind cifra de 57.000, conform unor documentele trimise de Ministerul Sănătății Parlamentului, citate de Mediafax.

În 2010 au fost raportate 8.105 infecții nosocomiale, în 2011 8.463, iar în 2012 8.278 de infecții nosocomiale.

Din 2013 numărul lor a crescut constant. Astfel, în 2013 au fost 9.296 infecții nosocomiale, în 2014 10.630, iar în 2015 12.316 infecții nosocomiale.



Mai multe detalii pe tolo.ro