ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:10 Inspectoratul General al Poliției Române anunță că, pe baza concluziilor medicale preliminare, mandatul de aducere pe numele Monicăi Melencu, mama Luizei, nu a putut fi pus în aplicare vineri, potrivit Agerpres

„Referitor la punerea în aplicare a mandatului de aducere pe numele doamnei Melencu vă comunicăm că, în urma concluziilor medicale preliminare, polițiștii din cadrul IPJ Dolj au întocmit un proces-verbal în care s-a consemnat faptul că mandatul nu poate fi pus în executare conform art. 266 al 3 Codului de procedură penală”, a informat Poliția Română vineri seară.
 
 
ACTUALIZARE 16 34 Jandarmii și agenții se află, la ora transmiterii știrii la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a spus că refuză să plece de acasă și, ulterior, a leșinat, transmite Mediafax.

La domiciliul familiei Melencu se află, la ora transmiterii știrii, agenții procedurali și jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice.

„Nu plec, să mă aresteze”, a spus mama Luizei.

„Nu mergem nicăieri, să fie clar!”, a spus, la rândul lui, bunicul fetei.
Bunicul Luizei a avut la un moment dat un schimb de replici cu un jadarm:

Jandarm: Vă respect părul alb.

Bunicul Luizei: Părul alb da, dar nu durerea din suflet. (...) Am pierdut o fată scumpă și dragă. Veniți să ne luați ca pe niște perverși. Cu ce am greșit noi? Refuzăm, am refuzat indiferent de ce se întâmplă.

Jandarm: Suntem aici să desfășurăm activități specifice. Vă multumesc

Bunicul Luizei: Știm noi ce se întâmplă acolo? (nr: sediul DIICOT) Nu mai avem încredere în nimeni. Știm ce se întâmplă în cușca cu lei, dacă intrăm acolo?"

Ulterior, bunicul fetei a amenințat că își dă foc.

Mandatul a fost emis după ce mama Luizei a refuzat să se prezinte, joi, la sediul DIICOT București pentru a-i fi prelevate probe biologice, chiar dacă a primit citație în acest sens.

Știrea inițială
 
Monica Georgeta Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, a fost amendată, joi, cu 5.000 de lei de procurori, după ce a refuzat să se prezinte pentru a i se preleva probe biologice în vederea unei noi expertize ADN, au informat, pentru Agerpres, oficiali ai DIICOT.

Potrivit acestora, urmează ca anchetatorii să se adreseze instanței pentru a obține un mandat de aducere pe numele mamei Luizei.
 
„Asta a fost decizia mea. Nu mai am încredere. Gândiți-vă că sunt șase luni de zile și în aceste șase luni sunt doar speculații. Noi în aceste șase luni nu am primit niciun răspuns. Eu în statul român nu mai am încredere. Câte măgării s-au făcut și câte se fac. (...) În momentul de față, acești procurori merg numai pe premisa că aceste fete au fost ucise. Eu nu cred că Luiza este ucisă, și nici Alexandra. Se merge pe o singură pistă", a declarat Monica Melencu într-o intervenție la România TV.
 
DIICOT a solicitat, miercuri, ajutorul Biroului Federal de Investigații pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN) în cazul Luizei Melencu, dar și pentru a stabili profilul psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal.