ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr de 80 de familii, un schit monahal, pensiuni și case de vacanță din zona Tisa a stațiunii Băile Olănești, sunt izolate, de un an și jumătate, drumul fiind distrus de inundațiile din vara anului 2014, iar singurul mijloc de transport care mai poate ajunge acolo fiind tractorul, informează Agerpres.

"De la ploile care au inundat Olăneștiul în august 2014, în Tisa nu se mai poate ajunge. Drumul care leagă această zonă de Băile Olănești a fost distrus în două locuri și când plouă, este dezastru. S-au făcut documentații, s-au făcut memorii și adrese atât autorităților județene cât și centrale și până acum nu s-a primit niciun rezultat. Acolo nu se ajunge decât cu tractorul, foarte greu atunci când plouă, în rest cu nimic, pe jos. Este un schit de patrimoniu, sunt locuitori în vârstă, sunt pensiuni și case de vacanță, complet rupte de civilizație. Poate ne aude cineva", a declarat primarul Sorin Vasilache pentru sursa citată.

Cartierul Tisa era considerat a fi una din destinațiile cele mai căutate din Băile Olănești de cei care doreau să investească în pensiuni sau case de vacanță, până anul trecut existând zeci de cereri pentru autorizații de construcție în zonă. Însă din august anul trecut, zona a fost tot mai ocolită tocmai din cauza lipsei căilor de acces corespunzătoare.