ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea care obligă supermarket-urile să comercializeze cel puțin 51% produse românești a fost adoptată în unanimitate de parlamentari. Dar așteaptă să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. Fermierii fac apel la șeful statului să promulge de urgență actul normativ

Fermierii i-au trimis acestuia astăzi o scrisoare deschisă în care sunt expuse motivele pentru care această lege trebuie de urgență promulgată,,scrie agrointel.ro
 
În plus, reacția agricultorilor vine după ce un grup de 17 semnatari, format din cadre didactice, economiști, antreprenori și manageri, au lansat pe Facebook  o altă scrisoare deschisă în care se cere la Palatul Cotroceni să nu fie promulgată această legea. ”Vă rugăm să nu fiți complice la aceasta încercarea mârșavă de a ocoli încă o dată legea și să promulgați în regim de urgență această lege aprobată de Parlament”, se arată în mesajul ferm al agricultorilor replică la scrisoarea contra Legii supermarket-urilor.
 
Legea care va obliga supermarketurile să se aprovizioneze cu produse românești în proporție de 51% va fi analizată de către Comisia Europeană. Executivul UE va verifica dacă legea respectă principiul liberei circulații a bunurilor. Slovacia este vizată de o procedură de infringement după ce a obligat marile magazine să afișeze la intrare proporția veniturilor obținute din vânzarea de produse alimentare autohtone din cifra lor totală de afaceri.

Textul integral al scrisorii poate fi citit AICI.