ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile americane preiau ancheta în cazul soldatului american care a provocat un accident pe drumul spre Poiana Braşov în urmă cu o săptămână. Informaţia a fost confirmată pentru Digi24 de Parchetul General. Cazul amintește de tragedia în urma căreia a murit basistul trupei Compact, Teo Peter, și în care, principalul vinovat, un pușcaș marin, a fost achitat de justiția din SUA.

Şi în cazul accidentului din Braşov, de săptămâna trecută, soldatul american era băut, intrând pe contrasens, unde s-a izbit de un alt autoturism care circula regulamentar. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție confirmă că şoferul străin implicat în accidentul de circulație de pe Drumul Poienii este soldat american. Într-un comunicat remis Digi24, biroul de presă al Parchetului General menționează că dosarul este gestionat acum de procurorii de la parchetul militar Cluj și că urmează să fie transferat către autoritățile americane. Asta pentru că România a semnat convențiile internaționale ale Acordului NATO-SOFA.

Pe 4 decembrie 2004, basistul şi fondatorului trupei Compact, Teo Peter a murit în urma accidentului provocat de puşcaşul marin Cristopher Robert VanGoethem, care s-a urcat băut la volan, nu a acordat prioritate la intersecţia Străzii Polone cu Bulevardul Dacia şi a spulberat taxiul în care se afla Teo Peter.  
 
Grație ”imunității diplomatice”, pușcașul marin a scăpat de justiția din România, fiind judecat în Statele Unite. Cristopher Robert VanGoethem a fost achitat de Tribunalul american, iar toate demersurile făcute de familie şi de autorităţile române pentru a-l aduce în faţa unui proces adevărat au eşuat. 
 

You come to Romania, you need to respect legislation. Trece-i ma pe linia 2, ca m-am enervat! :) #video

Posted by Active News on 28 Mai 2015