ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Ghiță vrea să asiste la procesele pe care le are deschise în instanțele din România prin videoconferință, el fiind încarcerat într-un penitenciar din Belgrad, au anunțat avocații fostului deputat.

La termenul de marți al procesului în care Ghiță este judecat alături de fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, avocații fostului deputat au spus că acesta este închis în penitenciarul central din Belgrad.

Avocații au precizat că au luat legătura cu Sebastian Ghiță, care le-a transmis că vrea să asiste la desfășurarea procesului printr-un sistem de videoconferință.

Judecătorii au amânat procesul pentru data de 6 iunie și au dispus citarea lui Ghiță prin intermediul Ministerului Justiției, la penitenciarul din Serbia.

Tot pe 6 iunie se va discuta și cererea DNA de emitere a unui al treilea mandat de arestare în lipsă pe numele fostului deputat.

DNA a cerut acest nou mandat de arestare în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat pentru că l-ar fi mituit pe Iulian Bădescu, fost primar al municipiului Ploiești.

În iulie 2015, Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată în acest dosar pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani, iar Iulian Bădescu este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.