ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția de procurori a CSM a dat aviz negativ, luni, cererii ministrului Justiției de revocare din funcție a procurorului general. Au fost 5 voturi împotriva cererii lui Toader, ministrul fiind singurul care a votat pentru.Avizul CSM este consultativ.

Decizia a venit după ce, timp de peste două ore, Tudorel Toader și Augustin Lazăr și-au prezentat fiecare argumentele. Toader a citit timp de o oră din raportul de 63 de pagini, reluând enumerarea celor 20 de „capete de acuzare”, scrie cotidianul.ro.

Ministrul Justiției i-a spus procurorului general Augustin Lazăr, la CSM, că, în momentele cheie, a fost plecat în străinătate și l-a acuzat că "pune piedici" funcționării Secției de investigare a magistraților, înființată recent în cadrul Parchetului General. Toader i-a spus lui Lazăr că „ați trimis în judecată oameni nevinovați”. Celor de la CSM ministrul Justiției le-a reăproșat că știe ca „sunt într-un fel de conspirație si vor da aviz negativ”. Ministrul Justiției a opinat că avizul CSM nici n-ar mai trebui să existe: „În Statele Unite procurorul a fost demis. Sau în Germania. La noi trage de proceduri”.


De cealaltă parte, Augustin Lazăr a atacat cererea de revocare, arătând că este nelegală. El a afirmat că Toader și-a depășit atribuțiile în mod abuziv și că raportul este doar o însăilare de păreri și insinuări sau fapte care nu au nicio legătură cu realitatea.