ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția de poliție din Călugăreni s-a sesizat din oficiu și a cerut urmărirea penală a PS Ambrozie al Giurgiului pentru infracțiunea de „comunicare de informații false”, iar dosarul a ajuns deja la Parchet, potrivit IPJ Giurgiu, citat de Libertatea. Așa-zisele informații „false” comunicate de episcopul Giurgului în predica de Sfânta Parascheva erau de fapt informații publicate în presa mainstream privind expirarea unor vaccinuri Covid, din cauza comandării unui număr disproporționat de mare în raport cu nevoile populației - motiv pentru care DNA cercetează achizițiile făcute de Guvernul Cîțu. Prin urmare, falsă este premiza că informațiile citate de episcop în predică ar fi false. Ele sunt fapte.

„Vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu (...) Actele procedurale întocmite de către polițiști au fost înaintate unității de parchet competente pentru continuarea cercetărilor, având în vedere calitatea persoanei”, se arată într-un răspuns al IPJ Giurgiu către ziarul Libertatea

Ce a spus de fapt episcopul Ambrozie al Giurgiului (VIDEO în bază)

După cum ActiveNews a relatat, PS Ambrozie al Giurgiului i-a luat apărarea patriarhului Daniel în urma atacului de presă dezlănțuit împotriva cheltuielilor făcute la Catedrala Națională. După ce a dat toate argumentele în această privință, episcopul Giurgiului a trecut din defensivă în contraofensivă: a arătat păcatele politicienilor, lipsa lor de respect față de poporul credincios, l-a parafrazat pe PF Daniel care avertizase cu un an în urmă că „Dumnezeu nu Se lasă batjocorit” și le-a transmis enoriașilor să nu creadă propaganda deșănțată de la televizor și să aștepte ca mai întâi să se vaccineze toți acei care îndeamnă pe alții la vaccinare, începând cu guvernanții, deputații și senatorii. „Și la urmă, poate, de-o mai rămâne vreun vaccin din acestea 120 de milioane cumpărate de Cîțu, care sunt aproape expirate”.

Această ultimă frază a dezlănțuit un adevărat linșaj al presei guvernamentale la adresa epicopului, catalogat drept antivaccinist, deși Episcopia Giurgiului a transmis o dezmințire pe această temă. 

„Episcopul Giurgiului a reclamat în predica sa nevoia de informare constantă și susținută din partea autorităților cu privire la vaccin și campania de vaccinare, informare corectă ce ar trebui să vină din partea celor ce au atribuțiuni în această zonă. De altfel, Preasfinția Sa a cerut exemplul personal al tuturor parlamentarilor când vine vorba de vaccinare și a insistat pe ideea în care orice act medical trebuie consimțit și informat, așa cum, de altfel, cere și legea când vine vorba de astfel de proceduri”, a transmis Episcopia Giurgiului, citată de ActiveNews.

Dacă PS Ambozie e cercetat penal pentru răspândirea de „știri false”, atunci să vedem cine sunt „penalii” care au publicat aceste știri:

Referitor la cele 120 de milioane de doze comandate de Guvernul Cîțu și dintre care multe sunt pe cale să expire, afirmația nu îi aparține exclusiv PS Ambrozie, ci a fost trâmbițată chiar de presa înregimentată campaniei de vaccinare, care a citat o sursă oficială, respectiv CNCAV.

„152.122 de doze de vaccin anti-COVID – 137.352 de la compania Pfizer și 14.770 de la Moderna – sunt expirate și eliminate din circuitul de administrare, au precizat, miercuri, reprezentanții Comitetului național pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV)”, scria pe 13 octombrie G4media - cu doar o zi înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva și de predica episcopului Giurgiului.

Aceeași informație a fost dată de agenția de știri de stat Agerpres, care cita ca sursă Grupul de Comunicare Strategică (GCS). 

O analiză publicată de site-ul Romania.Europalibera.org pe 27 iunie anunța că „România riscă să distrugă milioane de vaccinuri care expiră” deoarece „ar trebui să vaccineze câte 22.000 de persoane în fiecare zi, până pe 30 octombrie 2021, pentru a nu distruge milioane de doze de vaccin pe care le are pe stoc și care vor expira”. Or, se știe că în lunile de vară românii nu prea au făcut cozi la centrele de vaccinare, într-o perioadă cu aproape nici o restricție constrângătoare în afară de cele de călătorie în străinătate. Iar cei care au ales, totuși, să se vaccineze pentru a-și simplifica mersul în concediu peste hotare nu reprezentau o majoritate a românilor, ci doar o parte din pătura cea mai înstărită.

„România are în prezent un stoc de peste 6 milioane de vaccinuri, suficiente pentru a atinge cifra de 10 milioane de persoane vaccinate (...)

Însă interesul pentru vaccinare scade de la zi la zi.

85% din vaccinurile împotriva COVID-19 care se află acum în țară vor expira în intervalul 30 iunie - 31 octombrie, reiese dintr-o analiză realizată de Europa Liberă, în baza cifrelor oficiale furnizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV)”, scria site-ul  Europa Liberă pe 28 iunie 2021.
 
Dacă ar fi să presupunem că toate cele 85 de procente din dozele anunțate de sursa citată că sunt pe cale să expire dacă nu vor fi administrate urgent au și expirat într-adevăr, atunci vorbim doar în acest caz de 5.100.00 de vaccinuri aruncate la gunoi. Socotind că o doză costă aproximativ 20 USD, ar fi vorba de un prejudiciu ipotetic de 102 milioane de dolari! Dar acestea nu sunt decât 6 din cele 120 de milioane de doze comandate de Guvernul Cîțu! Cine răspunde pentru irosirea banului public, nu autoritățile publice? Dar e mai ușor să mascăm dezastrul guvernării punând tunurile pe „fake news” și pe Biserică!

Trei luni mai târziu, aflam că DNA a deschis un dosar de urmărire in rem privind modalitatea în care Guvernul României, condus de Florin Cîțu, a comandat dozele de „vaccinuri” Covid de la declanșarea pandemiei până în prezent, după cum relata ActiveNews
 
Autoritățile n-au ridicat nici măcar un spital regional de la Colectiv încoace, dar îl cercetează penal pe un ierarh care acuză incendiile din spitalele Covid
 
În privința afirmației PS Ambrozie despre incendiile din spitale, despre care guvernul Cîțu, Arafat și Iohannis au repetat mereu că nu se consideră vinovați și n-au făcut decât să execute câte un manager abia numit în funcție, Episcopia Giurgiului a precizat că „ e de notorietate faptul că acestea s-au petrecut și că, până la acest moment, nu și-a asumat nimeni o responsabilitate a modului defectuos în care respectivele secții de terapie intensivă au fost administrate inclusiv din punctul de vedere al riscului la incendiu.

În ceea ce privește atitudinea generală și opinia referitoare la sănătate reamintim că în Episcopia noastră funcționează un cabinet medical și mai multe centre de îngrijire în care oferim servicii medicale și ajutor celor alfați în nevoie. Ca atare, Episcopia noastră manifestă un interes constant pentru sănătatea oamenilor și se implică activ alături de toți ceilalți în rezolvarea problemelor cauzate de pandemie”, a transmis Episcopia Giurgiului, citată de ActiveNews.
 
VIDEO - CE A SPUS ÎNALT PREASFINȚITUL: