ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose a decis, marți, eliberarea din funcție a președintelui ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată în Monitorul Oficial. Printr-o altă decizie a premierului, Mirela Călugăreanu a fost numită în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

În Monitorul Oficial a fost publicată decizia de numire a Mirelei Călugăreanu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Tot din ordinul premierului Tudose, Bogdan-Nicolae Stan a fost eliberat din funcția de șef ANAF.

Mirela Călugăreanu a fost director executiv Colectare în cadrul Direcției Generală Regională a Finanțelor Publice București.

Stan a fost numit șef ANAF în luna ianuarie 2017, după demisia lui Dragoș Doroș din fruntea instituției.
 
Premierul Mihai Tudose a declarat în data de 10 iulie, după ședința coaliției de guvernare, că următoarea analiză "pe cifre" a activității ANAF, condusă în prezent de Bogdan Stan, va avea loc peste o lună.

Tudose a avut două runde de discuții cu ANAF-ul, Antifrauda și Ministerul de Finanțe, după numirea sa ca șef al Executivului, în cadrul cărora a identificat un set de soluții.