ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou scandal zguduie Uniunea Salvați România. În timp ce lupta pentru șefia partidului se ascute, iar unii lideri își aruncă acuze, presa dezvăluie că șeful USR Turda, Daniel Doboș, a făcut 14 ani de închisoare pentru o crimă dublă.

Noul președinte al USR Turda, este Daniel Doboș, un individ care a făcut ani grei de închisoare în Germania pentru o crimă dublă, scrie ziardecluj.ro.

Daniel Doboș a evitat să comenteze pentru presa turdeană ceva concret despre anii grei de închisoare pe care i-a executat în Germania. Într-o postare pe o pagină de socializare, în care anunța că în urmă cu câteva zile a fost ales președinte USR Turda, Daniel Doboș și-a expus un punct de vedere:

”Unele dintre legendele urbane sunt chiar adevarate. Am fost parașutist în Legiunea Străină, am fost Garda de Corp a unui om de afaceri Italian și da, mi-am utilizat chiar și arma din dotare. Am primit o altă identitate pentru că în România comunistă mi-a fost retrasă cetățenia. Pierre Dassilu există. Sub acest nume am participat la misiuni de luptă...”.

Ce nu spune însă politicianul USR este că închisoarea primită de la justiția germană nu justifică riposta legitimă în calitate de ”gardă de corp” – pe care o invocă Daniel Doboș în postarea/apărarea sa și nici nu explică cum, în calitate de ”gardă de corp”, a ucis două persoane, în două zile diferite, scrie ziardecluj.ro.

Un reporter NCN l-a întrebat pe Daniel Doboș dacă este adevărat că a ucis doi oameni, iar liderul USR a zis: "DA". Cât despre numărul anilor pe care i-a petrecut după gratii, politicianul a declarat: "Mult prea puțini ca să fie relevant".

Ulteriror, Daniel Doboș a scris, într-o postare pe Facebook, că lacheii din presă sunt de vină pentru întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Și a decis să se autosuspende din USR.

„Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar dacă primul atac a fost cercetat fără o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului. Concluzia a fost că trebuia să mă asigur că atacatorul avea o armă, ceea ce ar fi însemnat să aștept până în momentul în care celălalt ar fi tras. Nu am făcut-o. Am fost judecat, rejudecat și reabilitat. Concluziile se regăsesc într-un cazier curat.

Există un consens societal în această privință. Cazierul este oglinda comportamentului și drepturilor noastre în societate.

Eu am un cazier nepătat, nu am contracte publice, îmi plătesc impozitele, contribui activ la bunăstarea publică, aduc un plus valoare prin educația și expertiza mea și da.... Mă implic. Mă implic în societate, iar acest drept îl am. Nu e necesar să o fac din partea unui partid. Mă implic pentru că cred că lucrurile pot fi mai bune. Am acest drept de a lupta pentru o Românie mai bună. Am văzut ca discuțiile, așa cum sunt ele transpuse de lacheii lui Matei în presă, pot afecta construcția politică din care fac parte. Și nu este corect. De aceea mă autosuspend din funcția de președinte USR și merg mai departe", a scris Daniel Doboș.