ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii au adoptat, în ședința plenului de luni, o Hotărâre prin care bugetul instituției pe anul 2016 este stabilit la suma de 129.468 mii lei, informează Agerpres.

Astfel, cheltuielilor curente le revine suma de 122.668 mii lei din care cheltuieli de personal - 93.536 mii lei, bunuri și servicii - 26.500 mii lei și transferuri - aproximativ 2.600 mii lei. Pentru cheltuielile de capital sunt alocați 6.800 mii lei.

Plenul Senatului a adoptat Hotărârea cu 97 de voturi pentru și o abținere, bugetul instituției urmând să fie transmis Ministerului Finanțelor Publice și inclus în proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

Actul normativ prevede, totodată, faptul că numai în cazul obținerii unor venituri suplimentare pot fi depășite cheltuielile prevăzute în bugetul activităților finanțate din venituri proprii.