ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până când  îi veți mai acoperi pe cei care exploatează resursele țării și nu plătesc redevențe?. Așa se întreabă senatorul PNL Daniel Zamfir, lansând un atac dur la adresa șefului Executivului.

Senatorul liberal, care a acuzat recent marile firme că nu au plătit redevențe uriașe României, milioane de euro fiind neîncasate și provocând astfel o gaură de milioane de euro la bugetul țării, susține că șeful Guvernului nu apără interesele statului român. Comentând anunțul recent al premierului, privind numirea lui Gică Popescu în funcția de consiler al prim-ministrului, Daniel Zamfir exclamă: „Îmi doresc ca prima decizie la care să contribuie Gică Popescu sa fie aceea de a prelua în patrimoniul Statului Român  Arenele de Tenis, aflate ilegal acum in posesia BNR!”.

Redăm textul publicat de Daniel Zamfir pe Facebook:

„Doamne, sub ce blestem o fi țara asta, să avem parte, de data asta în fruntea Guvernului, de un personaj exact pe tiparul lui Băsescu: grobian, populist din cale afară, mincinos, cu un limbaj la fel de șmecheresc , cu un comportament de vătaf, și nu în ultimul rând, acoperindu-i pe "băieții deștepți" din economie, bineînțeles după ce public îi beștelește, exact că Băsescu! Și că totul sa fie la indigo, l-a mai luat și pe Gică Popescu consilier( Băsescu apelase la cuplul Belu-Bitang),noi toți, convinși fiind că marele sportiv al României, pe care personal îl apreciez foarte mult, va primi birou la Palatul Victoria, și va influenta deciziile vătafului!
 
Eu îmi doresc că prima decizie la care să contribuie Gică Popescu să fie aceea de a prelua în patrimoniul Statului Român, Arenele de Tenis, aflate ilegal acum în posesia BNR! Și mai e ceva dle prim ministru: Până când îi veți mai acoperi pe cei care exploatează resursele țării și nu plătesc redevențe? De o lună de zile v-am semnalat asta și tăceți mâlc! Dar măcar, ne spuneți de ce ați blocat Ordinul ANRM prin care se actualiza prețul de referință la gaze naturale, preț la care trebuie plătită redevența de cei care exploatează gaze naturale? De 10 ani, cel puțin, numai la gaze, cei care exploatează, plătesc cam jumătate din cât ar trebui să plătească Statului Român! De ce faceți asta, dle Tudose? Interesele cui le apărați? Ale Statului, în niciun caz! Numai din cauza blocării ordinului ANRM, Statul Român pierde peste 1 milion de euro în fiecare zi!!!”.
 
Un raport al Curții de Conturi dat publicității în 2016  arăta că Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) nu a aplicat legea și a stabilit un preț de referință a gazelor naturale extrase în România în alte condiții decât cele stabilite prin Legea petrolului din 2004, spune instituția de control.

Aceasta a determinat scăderea redevenței petroliere cuvenită bugetului de stat, pentru perioada 2011-2015, cu aproximativ 4,67 miliarde lei (1,39 miliarde dolari), arată un raport de audit al performanței privind concesionarea resurselor minerale ale țării în perioada 2011-2015, publicat de Curtea de Conturi, informa atunci, ActiveNews.ro.