ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul belgian a anunțat miercuri, 26 mai 2021, că suspendă la persoanele sub 41 de ani vaccinarea cu serul experimental Covid produs de Johnson & Johnson, în urma decesului unei femei provocat de efectele secundare grave de pe urma dozei unice de Janssen, informează Reuters.

„Conferința interministerială a decis să administreze temporar vaccinul Janssen populației generale începând cu vârsta de 41 de ani, în așteptarea unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc ce va fi realizată de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA)”, au spus într-un comunicat miniștrii belgieni ai sănătății.

Victima - care avea sub 40 de ani - a murit vineri, 21 mai 2021, după ce fusese internată în spital cu tromboză severă și deficit de trombocite, se mai arată în comunicat.
 
Ne întrebăm cum va reacționa guvernul belgian dacă o persoană de peste 41 de ani va muri din aceleași cauze, criteriul vârstei fiind mai degrabă aleatoriu decât asiguratoriu. Cât despre „analiza riguroasă a riscurilor și beneficiilor” de către EMA, ne aducem aminte că aceeași agenție a menținut administrarea serului experimental Covid produs de AstraZeneca, în ciuda reacțiilor adverse, printre care tromboze și AVC-uri soldate cu decese, raportate în toată Europa. EMA și-a revizuit tardiv concluzia interesată că „beneficiile depășesc riscurile” și a recomandat ca persoanele care au efecte adverse după prima doză de AstraZeneca, presupunând că supraviețuiesc, să nu mai facă injecția cu a doua doză.