ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum a relatat ActiveNews în premieră ieri, autointitulata Societate de Educație Contraceptivă și Sexuală (S.E.C.S.) a pus la îndemâna elevilor o aplicație de smartphone care promovează comportamentele sexuale deviante, contracepția, homosexualitatea, ideologia gender ș.a., aplicație care a fost promovată de Agerpres, Radio România Cultural și un site „educațional” finanțat de BRD.
 
Astăzi, Alianța Părinților a solicitat blocarea accesului liber, fără acord parental, la respectiva aplicație și respectarea drepturilor garantate prin lege privind protejarea copiilor. Potrivit Constituției României, părinții sunt cei care asigură educarea copiilor în conformitate cu propriile convingeri și valori, or asemenea aplicații sunt tentative de a prelua controlul asupra minții copiilor, ocolind valorile morale ale părinților. Redăm Comunicatul Alianței:

„Alianța Părinților din România se opune promovării, prin telefoanele mobile, a aplicației dezvoltate de S.E.C.S., prin care elevii români sunt expuși unor imagini și texte care pot afecta dezvoltarea fizică, mintală sau morală a minorilor. 

Subintitulată „Prima aplicație de educație pentru sănătate sexuală în limba română”, aplicația a fost realizată de S.E.C.S. (Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală), fiind destinată tinerilor de peste 15 ani, cărora le sunt transmise „informații despre relații, contracepție, sexualitate, sarcină, fertilitate și infecții cu transmitere sexuală”.
Lansată în prima parte a lunii februarie, aplicația poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil, din App Store, Google Play și AppGalery.

În contextul digitalizării învățământului românesc, majoritatea elevilor români urmăresc orele de curs pe tablete sau telefoane mobile, unele dintre acestea fiind puse la dispoziție chiar de către Ministerul Educației. Astfel, copiii de vârste fragede pot accesa, în lipsa supravegherii părinților și dintr-o curiozitate firească, stârnită prin publicitatea agresivă demarată de mass-media, informații și texte cu caracter explicit, care promovează avortul, homosexualitatea, perversiunile sexuale sau teoria genului.                    
 
Iată, mai jos, câteva exemple de acest fel:
 
 
„Sexul este mai mult decât un contact sexual. El include și lucruri precum sărutul, mângâierea și sexul oral. De asemenea, poți face sex cu tine. Aceasta se numește masturbare.”
 
„Homosexualitatea este atracție romantică, atracție sexuală sau comportament sexual între membrii aceluiași sex sau gen (...) Orientarea ta sexuală este o parte naturală a cine ești, care se poate schimba sau rămâne la fel pe parcursul vieții.”
 
„Contactul sexual este, în principal, introducerea penisului, de obicei atunci când este erect, în vagin, pentru plăcere sexuală, reproducere sau ambele. Acest lucru este cunoscut și sub numele de contact vaginal sau sex vaginal. Alte forme de contact sexual penetrativ includ sexul anal – penetrarea anusului de către penis, jucării sau degete ...)”
 
„Orientarea ta sexuală este o parte naturală a cine ești care se poate schimba sau rămâne la fel pe parcursul vieții. Totul depinde de cine ești atras, pe cine îți alegi ca partener romantic sau cu cine vrei să fii activ sexual.”   

În acest sens am atașat câteva planșe extrase de pe aplicația S.E.C.S.:
 
 
 


 

 

 
 

 
Considerăm că aplicația nu se încadrează în categoria programelor educative și nu se potrivește specificului cultural și identitar al poporului român, reprezentând mai curând o formă de propagandă și de pervertire în masă și situându-se în afara cadrului legal actual.

De asemenea, considerăm că astfel de informații pot conduce la destructurarea spirituală și biologică a copiilor și tinerilor, cu urmări catastrofale asupra psihicului acestora. Astfel, Colegiul American al Medicilor Pediatri avertizează că ideologia de gen le face rău copiilor: „Convingerea unei persoane că este ceea ce de fapt nu este reprezintă cel mult un semn de gândire confuză. Când un băiat sănătos din punct de vedere biologic crede că este fată sau o fată sănătoasă din punct de vedere biologic se crede băiat, există o problemă psihologică de factură obiectivă, iar aceasta se găsește în mintea, nu în organismul respectivei persoane și de aceea trebuie tratată ca atare. Acești copii suferă de tulburare de identitate de gen (disforie de gen).”

Deoarece orele de curs se desfășoară, în mare parte, în mediul online, amintim că Legea Educației Naționale nr. 1/2011 spune, în art. 7: „în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios.”

Totodată, având în vedere difuzarea informațiilor expuse mai sus, în lipsa consimțământului scris al părinților, sesizăm următoarele:

Convenția Europeană a Drepturilor Omului prevede, la art. 2, că „statul, în exercitarea funcțiilor pe care și le va asuma în domeniul educației și învățământului, va respecta dreptul părinților de a asigura această educație și acest învățământ conform convingerilor lor religioase și filozofice.”

De asemenea, art. 29, 6 din Constituția României spune că „părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror responsabilitate le revine”, în timp ce art. 48, 1 amintește despre „îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, drept și îndatorire reluate și de către Noul Cod Civil.

Promovarea aplicației S.E.C.S. încalcă și prevederile art. 26, 2 din Constituția României, potrivit căruia „persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăși, dacă nu încalcă drepturile și libertățile altora, ordinea publică sau bunele moravuri”, dar și art. 30, 7 care arată că „sunt interzise de lege manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.

În ceea ce privește respectarea drepturilor minorului în programele audiovizuale, Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual prevede, la cap. I, art. 3: „Condițiile de participare a minorului la un program audiovizual trebuie să țină seama de sensibilitatea și vulnerabilitatea specifice vârstei, în general, și de personalitatea minorului, în particular.”

De asemenea, aceeași decizie prevede, la cap. I, art. 7: „Participarea minorului în vârstă de până la 14 ani la programe audiovizuale, altele decât evenimentele culturale și competițiile sportive, este posibilă numai cu acceptul acestuia, precum și cu consimțământul scris al părinților sau, după caz, al reprezentantului legal.”

Nu în ultimul rând, dorim să atragem atenția că Legea privind prevenirea și combaterea pornografiei nr. 196/2003 prevede că inițierea, organizarea, finanțarea sau desfășurarea unor manifestări sau programe cu caracter obscen constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50.000.000 lei la 250.000.000 lei (vechi). 
 
Având în vedere cele expuse mai sus, solicităm:

    • Blocarea aplicației dezvoltate de S.E.C.S., astfel încât minorii să nu o mai poată accesa în lipsa acordului scris al părinților;

    • Sancționarea publicațiilor care au difuzat informații înșelătoare cu privire la conținutul aplicației respective, prin omiterea aspectelor care ar putea afecta minorii:

 
    • RFI România;

    •  Pro TV;          

    • Adevărul.ro

   • Agerpres;


Părinții din România  solicită respectarea drepturilor garantate prin lege privind protejarea copiilor. Indiferența și neimplicarea pot genera mutații și prăbușiri devastatoare și iremediabile, fără precedent, la nivelul persoanei, al familiei și comunității. Este de preferat a preveni un dezastru, decât a suporta consecințele”, transmite Comitetul Director al Alianței Părinților, într-un comunicat remis ActiveNews
 
După cum îi informam pe cititorii noștri în articolul anterior, ActiveNews a cerut în scris lămuriri redacțiilor celor două societăți publice de presă (Radio România Cultural și Agerpres) din țara noastră, întrebându-le de ce au dat curs comunicatului Asociației S.E.C.S. fără să verifice informațiile și să sesizeze caracterul lor dăunător pentru siguranța națională (mai nou, sănătatea românilor e domeniu de securitate națională, potrivit președintelui republicii). Până la ora publicării acestui articol, nici una dintre cele două redacții plătite din bani publici nu a răspuns la întrebările legitime puse de noi în numele contribuabililor, majoritatea creștin-ortodocși.