ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Națională de Cinstire a Martirilor Anticomuniști redacția ActiveNews a primit cadou de la un român iubitor de Istorie și Adevăr o coliță de timbre publicată de Poșta Moldovei pentru a omagia memoria martirului basarabean Valeriu Gafencu - Sfântul Închisorilor, împreună cu alte colițe dedicat Mărturisitorilor români. Împărtășim cu Dvs bucuria acestui dar și felicităm din toată inima autorii inițiativei omagiale.

Reamintim că sâmbătă, 14 mai, a avut loc o Manifestare impresionantă la Târgu Ocna: Sfințirea Bisericii Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste pe locul în care s-a jertfit Valeriu Gafencu - Sfântul Închisorilor. Gardă de Onoare și slujbă oficiată de cinci ierarhi ai BOR. VIDEO

Data sfințirii noii biserici a fost aleasă pentru a coincide cu Ziua de cinstire a martirilor din temnițele comuniste. La penitenciarul Târgu Ocna și-au dat viața Valeriu Gafencu, mărturisitor din temnițele comuniste supranumit „sfântul închisorilor”, și Părintele Gherasim Iscu, cel care l-a spovedit, l-a iertat și l-a împăcat cu Dumnezeu pe propriul toțrționar, amintește Basilica. Și Trinitas TV a difuzat un reportaj VIDEO de la fața locului.

Fotograful Sorin Dediu a publicat un întreg Album de imagini memorabile de la evenimentul remarcabil, pe pagina sa de Facebook, de unde preluam fotografia cu Icoana Sfântului Valeriu Gafencu și filmarea de mai jos. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

VIDEO realizat de Sorin Dediu cu Paula Hrișcu: