ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Sinod al BOR ar putea lua în discuție săptămâna viitoare inițiativa cetățenească lansată de Coaliția pentru Familie, privind strângerea de semnături pentru modificarea Constituției și stipularea clară că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie.
 
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, că decizia strângerii de semnături nu aparține Patriarhiei Române ci fiecare episcop a susținut individual, la nivel local, inițiativa cetățenească. "E o inițiativă a ÎPS Ioan al Banatului, care, evident, a fost preluată în cercurile bisericești. E o reacția firească, la un fenomen îngrijorător din punct de vedere creștin care se petrece în anumite țări. Așteptăm Sinodul care, eventual, va discuta și vom comunica oficial o poziție a Bisericii Ortodoxe Române", a subliniat Bănescu.

Potrivit stiri.tvr.ro, mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, le-a cerut credincioșilor prezenți la slujba de Crăciun să susțină inițiativă lansată de Coaliția pentru Familie în sensul modificării articolului din Constituție care se referă la familie, mai exact, să precizeze clar că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie.