ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agent șef de poliție Fenea Robert, agent de poliție Tudorache Liviu și agent șef de poliție Dascălu Valeriu sunt eroii zilei. Ei au salvat viețile a trei copii.

Ȋn noaptea de marți spre miercuri, un bărbat de 39 de ani din localitatea băcăuană Siret și-a sechestrat copiii în casă, anunțând că va incendia locuința, pentru că vrea să moară împreună cu ei. Micuții sunt în vârstă de 4, 6 și 13 ani.

Piromanul dăduse foc la câteva lucruri din casa în care se baricadase, ținându-i lângă el pe cei trei copii. Vecinii au sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns polițiștii din comună și un echipaj al ISU. 

Oamenii legii au încercat să scoată copiii din casă, dar bărbatul blocase intrările în locuință și pusese capcane în jurul ferestrelor. „Prin ferestre, minorii de 4 și 6 ani au reușit să fie scoși din casă, moment în care piromanul a aruncat sticle incendiare asupra a doi polițiști. Aceștia s-au ales cu arsuri pe mâini și față de la flăcările declanșate instantaneu. Pentru salvarea celui de-al treilea copil, ținut de tatăl său, a fost necesar să fie tras un foc de armă în piciorul piromanului”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Narcisa Butnaru.

Toți cei trei copii, polițiștii răniți și bărbatul împușcat au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Bacău. „Băiatul de 13 ani va fi trimis la o clinică din București, dată fiind gravitatea arsurilor, iar ceilalți au primit îngrijiri medicale”, a precizat, pentru Agerpres Mirela Romaneș, purtător de cuvânt al SJU Bacău. 

Bărbatul piroman nu a mărturisit încă de ce a vrut să moară, împreună cu copii săi, în incendiu. 

Cercetările în acest caz sunt continuate de procurori Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.