ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat sâmbătă, 9 martie, la ora 12,00, în cadrul unei ceremonii religioase și militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei, transmis Agerpres, MS Margareta va fi reprezentată la ceremonia funerară de principele Radu.

De asemenea, vor lua parte principesa Sofia și principesa Maria.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală și se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Își vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum și cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 "Posada" din Curtea de Argeș.

Publicul și reprezentanții presei vor avea acces în fața Vechii Catedrale și în fața Noii Catedrale. Televiziunea Română va transmite în direct ceremonia funerară a Regelui Carol al II-lea și va pune la dispoziție semnalul TV instituțiile de presă interesate, precizează sursa citată.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veșnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămășițele sale pământești au revenit în România, fiind depuse într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeș, mai informează Biroului de Presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei.