ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 13.08/08:00 Simona Halep, numărul unu mondial, a câștigat turneul WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2,82 milioane dolari americani, duminică, după ce a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens cu 7-6 (6), 3-6, 6-4.

Halep (26 ani), care a obținut la Montreal calificarea la Turneul Campioanelor, pentru a cincea oară, s-a impus la capătul unui meci foarte disputat, care a durat două ore și 41 de minute.

Simona Halep a învins-o pentru a doua oară pe Stephens (25 ani, 3 WTA) în decurs de două luni, după victoria cu 3-6, 6-4, 6-1 din finala de la Roland Garros. Românca are acum 7-2 în meciurile directe cu americanca, ultima victorie a acesteia în confruntările cu Simona datând din 2013.

Halep a cucerit al doilea său titlu la Rogers Cup. În 2015 (Toronto) a abandonat în finala cu elvețianca Belinda Bencic, în 2016 (Montreal) a învins-o în finală pe americanca Madison Keys, iar în 2017 (Toronto) s-a înclinat în semifinala cu ucraineanca Elina Svitolina.

ACTUALIZARE 21:55  Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului WTA de la Montreal (Canada), dotat cu premii totale în valoare de 2,82 milioane dolari, învingând-o în două seturi, 6-4, 6-1 pe australianca Ashleigh Barty, sâmbătă, în penultimul act al competiției.
 
 Știrea inițială

Simona Halep, locul 1 WTA, va juca a patra semifinală la rând la Rogers Cup, după ce a depășit-o pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 6 în clasamentul mondial, scor 7-5, 6-1, informează Mediafax.
 
"Sunt foarte fericită și cred că se vede asta pe fața mea. M-am bucurat cu adevărat de acest meci, eram obosită înaintea lui. Dar am vrut doar să fiu relaxată și să mă bucur de atmosferă și am reușit destul de bine. Meciul a fost de un nivel ridicat al tenisului. Ea este o jucătoare extraordinară, lovește puternic mingile, este rapidă și stă foarte aproape de linia de fund, astfel că am încercat să o mișc cât mai mult și să fiu agresivă în același timp. Am fost puternică pe picioare, chiar dacă sunt foarte obosite, dar din nou vreau să le mulțumesc tuturor pentru că a fost o atmosferă frumoasă și unele mingi au fost incredibile. Vă mulțumesc!", a spus Simona Halep, imediat după un meci în care a avut un raport excelent privind loviturile direct câștigătoare / greșeli neforțate: 19-12, în timp ce Garcia a avut 16-31.

Sâmbătă, 11 august, de la ora 20:00, Simona va evolua în semifinale contra sportivei din Australia, Ashleigh Barty, locul 16 WTA, duelul fiind unul în premieră. Halep a atins și ediția trecută penultima fază a competiției, în 2016 a câștigat turneul, iar în 2015 a ajuns în finală.