ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspendat-o pe Simona Halep, după ce aceasta a ieșit pozitivă la testul anti-doping efectuat la US Open, potrivit știripesurse

Potrivit surselor, substanța care se consideră că ar fi fost folosită de aceasta se numește Roxadustat, și este interzisă. Prin urmare, până la alte clarificări, românca va rămâne suspendată, urmând ca ulterior să se decidă ce sancțiuni va primi.
 
Aceasta a negat acuzele care i se aduc printr-o postare în engleză, pe Twitter, pe care o redăm mai jos:

„De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Halep.
 
ACTUALIZARE: Sportiva triplu vaccinată a folosit un medicament pentru oxigenarea sângelui
 

Farmacista Beatrice Speteanu afirmă că în România nu se găsesc medicamente care să conțină substanța activă roxadustat, cea la care a fost depistată pozitiv Simona Halep. Farmacista a explicat că roxadustat este o substanță sintetică și acționează asemenea unei enzime și care stimulează oxigenarea în sânge, iar la nivel european există medicamente care conțin această substanță, utilizate în special în cazul persoanelor care au probleme renale, și care sunt aprobate, însă se eliberează pe bază de rețetă, transmite ȘtiripeSurse.

Aceasta a explicat că roxadustat „este o substanță sintetică, în mod normal nu se regăsește în natură, în produse comerciale care sunt comestibile, deci trebuie să fie doar prin administrarea medicamentului”, potrivit sursei citate. Afirmația farmacistei contrazice declarațiile sportivei.

Comentariul ActiveNews: Pagina oficială Ro Vaccinare afirma la unul dintre succesele sportivei că acesta se datorează vaccinării. Propaganda paginii Ro Vaccinare, care se folosea de imaginea tenismenei pentru a îndemna la vaccinare și alți români, nu a fost contrazisă de Simona Halep. Acum, Superbul vaccin cu niște grămăjoare de grăsime, care are în mijloc DNA” - după cum spunea Streinu Cercel, se pare că nu a mai ajutat-o. Ba chiar dimpotrivă. Există suspiciunea ca de fapt sportiva să se fi retras pe neașteptate din tenis anul acesta chiar din cauza problemelor ce țin de oxigenarea sângelui ca efect advers al vaccinării cu seruri experimentale Covid și pentru care a luat medicamentul respectiv, fără să știe că este pe lista substanțelor interzise. Cinstit ar fi să explice cum și de ce a ajuns să folosească roxadustat.

 
 
NOUĂ ACTUALIZARE:
 

Informația că Simona Halep, fost număr 1 WTA și câștigătoare a două turnee de Mare Șlem, a fost depistată pozitiv la US Open a făcut în scurt timp turul presei internaționale, transmite Gândul.

 

„Halep suspendată pentru dopaj: A luat substanțe interzise la US Open”, a titrat Gazzetta dello Sport, adăugând: „Șoc în lumea tenisului. ITIA a confirmat că Simona Halep, 31 de ani, a fost suspendată pentru dopaj”.

AP a încercat să obțină o reacție de federția americană de tenis și de la antrenorul Patrick Mouratoglou, însă reprezentanții acestora au refuzat să comenteze cazul.

Conform regulamentului antitdoping, Halep riscă o suspendare de până la patru ani pentru un test pozitiv cu o substanță cum este Roxdustat. "Sportivii pot obține o reducere a suspendării, probabil până la trei ani, dacă recunosc rapid că s-au dopat și acceptă sancțiunea”, menționează AP.

Citiți și HALEP - URMAREA FIREASCĂ. Cuvântul Cititorului