ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Niculescu, nepoata constructorului căilor ferate imperiale chineze, cunoscută de români după lansarea "manifestului de la Băiculești", prin care locuitorii comunei cereau să achite taxele, impozitele sau amenzile prin muncă în folosul comunității, deciși să nu mai plătească niciun leu administrației locale, revine. 
 
De această dată, românca stabilită la Paris, dar revenită în România în 2007, adresează o scrisoare deschisă liderului PSD, Liviu Dragnea, un rechizitoriu la adresa politicii guvernamentale din ultimii ani și a abuzurilor comise de primăria comunei Băiculești Argeș. Primărie în fruntea căreia se află pesedistul Niculaie Dragnea, "ruda dumneavoastră (probabil) mai de la țară. Da, tot Dragnea, tot pesedist și dumnealui".

Reamintim că, sătulă de nepăsarea autorităților, Simona Niculescu s-a luptat timp de trei ani în instanță cu primarul din băiculești, ca sa repare drumul plin de gropi. Edilul a fost obligat de judecători, printr-o hotărîre definitivă, să ia masuri urgente pentru reabilitarea căii de acces, dar totul a rămas la fel. O ultimă decizie a instanței a hotărât că primăria ar trebui să îi plateasca zilnic 80 de euro, pentru ca ea sa poată ajunge acasă cu o mașină închiriată.

ActiveNews publică scrisoarea Simonei Niculescu către liderul PSD, postata pe Facebook.


„Scrisoare deschisă domnului Liviu Dragnea, șef al pesedeului

Stimate domn… Dragnea…,

Sunt unul dintre rarii cetățeni ai Țării noastre care, cu toate că avea de toate prin străinele meleaguri (fiind plecată în Franța cu părinții din 1977), a ales în 2007 să se întoarcă pe plaiurile noastre mioritice.

De la întoarcerea mea în Țară nu m-am informat temeinic (deoarece nu dețin tembelizor) nici asupra partidelor care formează alianțe vremelnice -imediat uitate, după interes- pentru a mai sfâșia o bucată din bogăția noastră națională, nici asupra așa-ziselor programe ale acestor partide. Nu de alta, dar nu v-am crezut niciodată.

Astăzi însă, am ajuns să mă uit pe site-ul pesedeului, care mă îndeamnă să îndrăznesc să cred în Țara mea. Apoi domnule… Dragnea, am îndrăznit atât de mult să cred în România încât am investit aici toată forța mea vitală (dând naștere câtorva feciori), toată energia mea (am sesizat instanțele de toate matrapazlâcurile pe care le-am constatat, câștigând invariabil), precum și toate resursele mele bănești, construind o culă Brâncovenească într-o comună în care totul se năruia.

Am crezut ce-am crezut, am câștigat în instanță ce-am câștigat în instanță (TOATE procesele împotriva administrației publice corupte) până am fost nevoită să observ că toate au fost degeaba.

Au fost DEGEABA deoarece TREI ANI după prima decizie -definitivă și irevocabilă- prin care era obligată administrația publică Băiculești să REABILITEZE un drum public, nimic nu s-a schimbat. Gropile sunt la locul lor, este la fel de impracticabil ca în 2013, ambulanța și pompierii tot nu pot circula pe aici când ninge sau plouă. Nici după ce instanța a decis – definitiv și irevocabil – să-mi plătească administrația publică Băiculești 100 de lei pe zi (din banul public) din data de 10 octombrie 2014 până să binevoiască a respecta hotărârea definitivă din 2013 nu s-au învrednicit a purcede. Nici măcar după ce în septembrie 2015 altă instanță a hotărât (prin sentință civilă rămasă definitivă) că aceeași administrație publică trebuie să-mi achite suma de 80 de euro pe ZI până va binevoi să reabiliteze drumul public conform textelor legale, nimic nu s-a schimbat.
Știți de ce nu s-a schimbat nimic? Deoarece în fruntea administrației publice Băiculești figurează la fel de dizgrațios precum un furuncul, pe post de primar, ruda dumneavoastră (probabil) mai de la țară, Niculaie Dragnea. Da, tot Dragnea, tot pesedist și dumnealui.

Trec peste faptul (puțin glorios pentru dumneavoastră) că, în 2014, vă lăfăiați în fotoliul de Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, poziție atât de sus pusă încât nu ați binevoit a răspunde memoriilor mele ce vă semnalau de pe atunci aceste matrapazlâcuri. Pesemne aveați alte priorități.

Nu mă pot împiedica însă a observa că duduia pe care ați propus-o mai ieri prim-ministru (doamna Sevil nu-știu-cum) a adoptat aceeași pasivitate culpabilă la memoriile ulterioare, de când era dumneaei încoronată în acest post. Nici cu Vasile Dîncu nu mi-este rușine, a reușit să obțină (la diligențele mele, ce-i drept) o condamnare ca acel Minister să-mi plătească 1000 de lei/zi până se socotește bine și descoperă textele legale care (da, da, există) prevăd și descriu cum trebuie reabilitat un drum de clasă tehnică IV în România. Alături de ruda de la țară Niculaie care trebuie acum musai să purceadă.

Curtea de Conturi a României i-a imputat lui Niculaie o sumă destul de consistentă (observând că decurge din nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive) precum și onorariile avocatului pe care s-a învrednicit să-l tocmească din banii publici (la vremea aceea era încă Decan al Baroului Argeș, Alin Postelnicescu), prin care spera să fie scutit de represaliile legale pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, deoarece domnul Decan deținea o soție judecătoare la Tribunalul Argeș.

Acum, stau și vă întreb pe dumneavoastră, ca șef al comitetului central pesedeu. Oare toți acești omuleți (în frunte cu ruda săracă Niculaie Dragnea) nu încalcă olecuță Statutul partidului? Ia purcedeți vă rog a citi cu atenție articolul 9 din Statutul Partidului, care zice așa:

„(1) Partidul Social Democrat promovează și susține statul de drept, democratic și social în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor (…) reprezintă valori supreme în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și a idealurilor Revoluției din Decembrie 1989.

(2) Partidul Social Democrat militează pentru respectarea (…) ordinii de drept și a principiilor democrației constituționale.

(4) Partidul Social Democrat acționează pentru respectarea Constituției României și a legilor țării (…) și militează pentru asigurarea unor raporturi corecte între individ, societatea civilă și stat.”

La articolul 23 scrie că :

„Nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat:

(4) Persoanele compromise moral și politic.

(5) Persoanele care promovează (…) orice alte idei ori acțiuni extremiste sau contrare intereselor naționale, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Dacă nici acum, când v-am interpelat pe cale de presă nu faceți aplicarea art. 27 coroborat cu art. 23 al statutului pesedeului împotriva lui Niculaie Dragnea, aruncându-l afară din organizația voastră ca pe o măsea stricată ce refuză să recunoască măcar statul de drept, mă voi vedea nevoită să vă tratez (în modelul multiculturalist ce vă este drag), cu un magistral HAI SIKTIR”.