ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au luat Bac-ul cu 10 și acum se pregătesc pentru admiterea la Facultate. Singurele absolvente din Timiș și Gorj care au promovat examenul de maturitate cu nota maximă au ales să studieze în România, nu la universități de prestigiu din afara țării.


Ansira Dinu este singurul absolvent de liceu din județul Timiș care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat, Spune că nu vrea să plece din țară, că nu a luat meditații și că nu a fost niciodată elevul care să alerge după note. De asemenea, Raluca Dogaru a absolvit Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, profilul matematică - informatică, cu media 10. Amândouă spun că nu vor să plece afară, ci să studieze mai departe în România.

Ansira Dinu a terminat liceul la Colegiul Național Bănățean, la specializarea Matematică-Informatică. Tânăra este singurul absolvent din județul Timiș cu media 10 la examenul de Bacalaureat, scrie Mediafax.

În cei patru ani de liceu a învățat cam tot ce trebuia pentru Bacalaureat și nu a luat deloc meditații pentru materiile din care a susținut probele.  Acum spune că vrea să se înscrie la Universitatea de Medicină din Timișoara, la Medicină Generală, visul ei fiind să devină chirurg. „Rămân în țară, sper să intru la Medicină, iar după cei șase ani de studiu, sper să urmez chirurgia”

La rândul ei, Raluca Dogaru a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, profilul matematică - informatică, cu media 10.

Tânăra de 18 ani este singura elevă din județul Gorj care a obținut media 10 la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. „Sincer, nu mă așteptam. Mă gândeam că o să fie o notă mare, pentru că știam că făcusem, dar e greu totuși să iei 10 la toate, mai ales la română, pentru că este foarte subiectiv. Chiar nu mă așteptam. Cu atât mai mult cu cât sunt singura cu 10 pe linie”, declară tânăra.

Și ea a ales să rămână în România și să urmeze Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnică din București. Nici după ce va finaliza studiile nu dorește să plece din România.

„Clar o să rămân în țară. Voi merge la Politehnică, la Calculatoare. Împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România, doar materială”,  afirmă Raluca Dogaru.

În județul Gorj, promovabilitatea în prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este, înainte de contestații, este de 58.85%.