ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei i-a solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).
Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei s-a reunit, vineri, într-o ședință la care au participat toți membrii acestui for bisericesc,  informeaza Mediafax.

"În cadrul acestei întruniri, s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod, când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări. Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului și împlinirea voii Sale", se arată într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) se va întruni în zilele de 17 și 18 august pentru a analiza măsurile care se impun în cazul Episcopului Hușilor, filmat în ipostaze compromițătoare.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat zilele trecute pentru MEDIAFAX, că după ce a analizat imaginile cu doi bărbați întreținând relații sexuale apărute în spațiul public, poate confirma că unul dintre aceștia este Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeau.

Vasile Bănescu a precizat că Episcopul Hușilor va fi sfătuit, cel mai probabil, să se retragă din funcție.

La rândul său, Episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, a făcut o plângere la DIICOT, acuzând că a fost defăimat.