ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O jucătoare de tenis din Cehia se numără printre  persoanele cărora li s-a anulat viza la intrarea în Australia. ABC a dezvăluit că Renata Voráčová, care a jucat deja într-un turneu de pregătire la Melbourne, a fost reținută în același hotel pentru imigranți ca și starul sârb Novak Djokovici.

Tenismena ar fi fost reținută ieri de către oficialii Australian Border Force și dusă la Park Hotel din Carlton. Djokovic a fost reținut după sosirea sa miercuri seara târziu.

O sursă guvernamentală familiarizată cu acest caz a confirmat că Voráčová a fost informată de către oficialii ABF că trebuie să părăsească în curând țara, dar încă nu este clar dacă aceasta intenționează să conteste decizia.

Se crede că Voráčová a intrat în Australia luna trecută cu o scutire de vaccin acordată de Tennis Australia după ce a trecut prin boală.
 

În cazul lui Voráčová, diplomații cehi sunt în contact cu jucătoarea în vârstă de 38 de ani, iar ambasada țării a lansat un protest oficial pe lângă autoritățile australiene.

"Putem confirma că jucătoarea cehă de tenis Renata Voráčová se află în aceeași detenție cu Djokovic, alături de alți câțiva jucători", a declarat Ministerul ceh de Externe într-un comunicat.

"Am transmis prin intermediul ambasadei noastre din Canberra o notă de protest și cerem o explicație a situației.

"Cu toate acestea, Renata Voráčová a decis să renunțe la turneu din cauza posibilităților limitate de antrenament și să părăsească Australia."

Voráčová și-a făcut debutul în turneele de Grand Slam la dublu în 2002, la New York, dar a câștigat un singur meci în 12 apariții la cel mai înalt nivel și se află în prezent pe locul 81.