ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul rus al Apărării acuză regimul de la Kiev că plănuiește să efectueze o provocare împotriva Transnistriei în viitorul apropiat, aceasta urmând să fie efectuată de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei cu implicarea formației naționaliste Azov interzise în Federația Rusă (recunoscută ca organizație teroristă în Rusia ). Acest lucru a fost anunțat jurnaliștilor, joi, la Ministerul rus al Apărării, transmite TASS.

„Conform informațiilor disponibile, în viitorul apropiat regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva Republicii Transnistria care va fi efectuată de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formației naționaliste Azov”, a spus departamentul militar.

După cum a clarificat ministerul, ca pretext al invaziei, este planificată organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

 „Pentru aceasta, sabotorii ucraineni care participă la invazia în scenă vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse”, au adăugat aceștia.

Ministerul rus al Apărării a mai subliniat că monitorizează îndeaproape situația de la granița dintre Ucraina și Transnistria și sunt gata să răspundă oricăror schimbări în situație.