ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cât respect a avut față de lege și instituția pe care a condus-o știm deja. Știm deja prea bine modul în care ea a făcut din DNA un instrument odios al răfuielilor politice, al orgoliilor și intereselor infame. Aproape totul după manualele Securității.
 
Mai nou avem însă și o altă dovadă, aceea a unui jurist cu o pregătire profesională caricaturală. Fosta șefă a DNA s-a adresat CEDO cu o plângere împotriva deciziei Curții Constituționale (358 din 30 mai 2018) prin care s-a stabilit că ministrul Justiției avea competența constituțională și legală de a o revoca. Ea susține azi, nici mai mult nici mai puțin, că numita decizie ar fi constituit actul prin care ea a fost revocată – și că, neavând o cale internă de atac împotriva acesteia i-ar fi fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Or ea a fost revocată pe baza propunerii făcută de ministrul Justiției și prin decretul președintelui României, și prin urmare împotriva acestor acte ar fi avut să se îndrepte printr-o acțiune în justiție. Numai că, atâta lucru văd că a știut și ea, o astfel de acțiune ar fi fost inadmisibilă dat fiind că ea a ocupat funcția de conducere de la DNA prin numire, fără concurs, și, foarte important, și fără motivare (procedură derogatorie, deci, de la dreptul comun) – și, în consecință, pe baza principiului simetriei actelor juridice, revocarea s-a făcut în același mod. Așa că plângerea la CEDO împotriva deciziei CCR e, cum spun, o culme a ridicolului. Cauza de la CCR a avut de soluționat o chestiune pur de principiu, "conflictul juridic de natură constituțională” dintre președinte și ministrul Justiției cu privire la competența legală a numirii, respectiv a revocării șefului DNA, indiferent cine este acela. CCR n-a avut de analizat vreo „încălcare a drepturilor cu caracter civil sau penal” (art 6 din Convenția europeană) ale satrapului cu breton. E o culme a ridicolului să te plângi CEDO că n-ai putut avea nicio calitate în cadrul unei cauze cu un asemenea obiect. E o culme a ridicolului să reclami că n-ai avut o cale de atac împotriva unei decizii care prin lege e fără cale de atac. Și în definitiv o culme a ridicolului și dezonoarei e mai ales să te cheme Kövesi.

Noi nu „facem sex", ci ne iubim. Sex fac câinii și pisicile. Da, tinerețe-n blugi cu zdrențe? 

Așa zisa ceremonie de preluare de către România a președinției Consiliului UE a avut loc la Ateneu. Ce părtășie ar fi putut să aibă show-ul neo-marxist-populist de zilele trecute cu templul artei și culturii românești, nimeni și nimic nu poate spune. Poate doar faptul că în urmă cu exact 70 de ani comuniștii marxiști-leniniști au fondat tot aici Partidul Muncitoresc Român (PCR-ul de mai târziu) – ocazie cu care au acoperit fresca cu catifea roșie, ca să ascundă rolul monarhiei în istoria României. Și pentru ca sfidarea și mesajul ei să fie suficient de clare, ospățul ștabilor europeni și autohtoni a avut loc, peste drum, în Palatul Regal. Acolo unde, tot în urmă cu exact 70 de ani, înaintașii împricinaților ne-au strivit statalitatea milenar-voievodală. În sfârșit, pe aceeași linie a fost și cea de-a treia imensă batjocură la adresa românilor: Imnul național a fost ciuntit exact de versul identității lor creștine: „Preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină,/ Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt”.  

Tot implementând la ideologia de gen, Ministerul Educației Naționale o să ajungă în curând Ministerul Educației Sexuale.

Mare pișicher mai e și Adrian Severin ăsta... Nu doar c-a fost invitat la Ateneu, dar, în lojele oficiale, a avut un loc mai vizibil decât toți grangurii europeni la un loc. Eu unul m-am bucurat nespus să-l revăd. Îmi era chiar dor de el, nu-l mai văzusem de la intrarea în pușcărie. Absolut neschimbat – la fel de jovial și optimist. Și foarte tupeist. Încât sunt aproape sigur că până la urmă va rămâne și cu sacii de bani, dar și, în istorie, cu onoarea netăiată împrejur.

Apropo de tupeu, ce credeți domniile voastre că mai face judecătoarea Alina Ghica? Exact, fosta președintă a CSM care, prin protocoale secrete, a încârdășit această instituție-cheie a justiției din România cu Securitatea lui Băsescu. Face bine, doamnelor și domnilor, e vice-președintă a celei de-a doua instanțe din România: Curtea de Apel București.