ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul australian a încercat să amâne audierea lui Djokovic până miercuri, dar aceasta va avea loc mâine dimineață, așa cum era prevăzut, a hotărât judecătorul care se ocupă de cazul său, transmite Daily Mail.

Săptămâna trecută, lui Djokovic i-a fost refuzată intrarea în Australia din cauza faptului că nu a fost vaccinat.

Ieri, avocații săi au prezentat un dosar de 35 de pagini, susținând că îndeplinește condițiile pentru un certificat de scutire de vaccinuri datorită faptului că a suferit luna trecută de Covid. ActiveNews a relatat, totodată, că tenismenul are o boală auto-imună.

Astăzi, preoții sârbi au ținut o slujbă pentru Djokovic în fața hotelului Park din Melbourne, unde este ținut în detenție în timp ce avocații săi fac apel împotriva deciziei guvernului australian de a-i anula viza. 

Susținătorii adunați în fața hotelului s-au rugat pentru starul tenisului în timpul sărbătorii ortodoxe „Sfântul Ștefan”, pe rit vechi, iar, pe seară, au încins hore în cinstea sportivului.
 
„Hristos s-a născut

În această seară, în fața hotelului, la ora 20.00, va avea loc o rugăciune și o felicitare a sărbătoritului de astăzi, Novak Djokovic.

The Park Hotel Melbourne, 701 Swanston St, Carlton VIC 3053
 
Îi invităm pe toți enoriașii să își arate sprijinul pentru Nole, să se roage lui Dumnezeu pentru el și întreaga sa echipă, precum și pentru refugiații care sunt închiși în același hotel de mai bine de 9 ani”, a transmis Biserica Ortodoxă Sârbă „Sfânta Treime” din Brunswick, care a organizat slujba.
 
FOTO/VIDEO:
 
 
Serbian priests hold a service for Novak Djokovic and his supporters outside the Park Hotel, used as an immigration detention hotel where Djokovic is confined in Melbourne, Australia

 Supporters of Serbian tennis player Novak Djokovic pray for him during an Orthodox celebration of Saint Stephen's Day outside the Park Hotel

After four nights in hotel detention Novak Djokovic will get his day in court on Monday in a controversial immigration case that has polarized opinions in the tennis world

Djokovic's case has also elicited heartfelt support for the star back home in his native Serbia, where he is lauded as a national hero