ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea civilă românească se împotrivește provocării ieșenilor cu deșănțata manifestare publică de propagandă homosexuală denumită „Iași Pride”, care aduce atingere sentimentelor firești și religioase ale majorității ieșenilor.
 
 
Publicăm  scrisoarea Asociației Pentru Libertatea Românilor, emisă de Președintele Profesor Nicolae Livadă, cu privire la prima manifestarea din Iași a „mândriei” homosexualilor, lesbienelor, transexualilor, trisexualilor și altor genuri necunoscute, proveniți cel mai probabil din alte orașe și chiar țări:

„Solicităm să nu permiteți nicio actiune publică care nu respectă demnitatea umană și dreptul la viața intimă și privată  cum este aceea programată în perioada 10 septembrie – 1 octombrie sub denumirea „Iași Pride” (http://riseout.ro/ro/iasi-pride/)
 
Împărtășirea în spațiul public a preferințelor sexuale ale persoanei și considerarea comportamentului sexual al persoanei ca aspecte care implică și angajează viața cetății /viața publică contravin principiului respectării vieții intime și private prin aceea că aspectele vieții sexuale nu pot fi încredințate  și/sau relatate unor terți decât cu acordul acestora.

Nimeni nu poate fi obligat să ia cunoștință despre particularitățile obiceiurilor sexuale și despre modul în care o persoană săvârșește actul sexual și/sau își folosește corpul în timpul actului sexual decât cu consimțământul său.

Persoana care este făcută părtașă a particularităților vieții sexuale ale unei alte persoane și este forțat să devină destinatar al unor comnicări care privesc viața intimă a altora fără acordul său este victima unei ingerințe în viața sa intimă și privată, dacă aceasta este pusă în situația de  nu putea pune capăt respectivelor comunicări.

Obiceiurile, preferințele și comportamentul sexual, indiferent care sunt acestea, sunt de ordin privat și nu de interes public și nu pot fi categorisite, sub nicio formă, ca manifestări culturale.

Din punct de vedere moral, respectiv în termeni de bine și rău, valorizarea persoanei în funcție de obiceiurile sexuale este un pericol la adresa demnității umane iar demnitatea umana este ocrotita prin lege – art. 72 cod civil.

În același registru de idei, o persoană care comunică prin mijloace apte să ajungă la cunoștința publicului că a avut mai mult de 100 de parteneri sexuali sau un anumit număr de parteneri sexuali într-un interval de 24 h are aceleași motive să fie „proud / mândru” ca și o persoană care ține să se definească ca L.G.T.B și își derivă propria valoare exclusiv pe criteriul performanțelor și orientării sexuale.

Prezentarea în orice mod, în public, a aspectelor care țin de activitatea sexuală a persoanei nu este un act de cultură și nici solidaritate socială.

Dimpotrivă, în starea actuală de lucruri, publicul nu este în mod anormal implicat în activități stradale colective care glorifică, promovează, celebrează sau condamnă comportamente sexuale, or atragerea atenției prin autoetichetare pe criterii de ordin sexual creează, în realitate, un deserviciu celor care cred că primesc protecție suplimentară prin aceste manifestări de disociere din corpul social din care, oricum, făceau parte”.