ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicienii suceveni suferă de Sindromul Stockholm și promovează agresiv o identitate austriacă a Sucevei, ignorând gloria medievală a orașului. Afirmația îi aparține sociologului sucevean Adrian Botezatu, care consideră drept falsă teza inoculată de ei, conform căreia administrația austro-ungară a creat a o mare dezvoltare zonei, spre deosebire în special de Vechiul Regat unde lucrurile, chipurile ar fi stat foarte rău.
 
El explică, într-o scurtă analiză, că Sindromul Stockholm descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să își simpatizeze răpitorul.

„De vreo 10 ani unii politicieni suceveni promovează agresiv o nouă identitate a zonei noastre făcând ca lucrurile importante să pară derizorii, iar lucrurile derizorii să pară importante. Perioada medievală  de glorie a orașului nostru este ignorată intenționat, iar efortul de de așa-zisă promovare a orașului se centrează pe o perioadă istorică lipsită de relevanță. Cu toată publicitatea axată pe conceptul de Bucovina și influența austriacă minunată în zona noastră, în oferta adresată turiștilor nu se află nici un obiectiv turistic de importanță națională din perioada ocupației respective”, susține Adrian Botezatu, conform site-ului newsbucovina.ro.

Sociologul consideră că politicienii respectivi inoculează teza falsă precum că administrația austro-ungară a creat a o mare dezvoltare zonei noastre, spre deosebire în special de Vechiul Regat unde lucrurile, chipurile ar fi stat foarte rău.

Articolul integral poate fi citit AICI.