ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un neamț de origine română, care locuiește în Germania, a venit să-și petreacă sărbătorile în România, iar când a intrat într-un supermarket pentru a-și face cumpărăturile, a avut un adevărat șoc.

El a mers în același supermarket pe care îl utilizează și în Munchen. El susține că prețurile din România sunt mult mai mari decât în Germania, iar „la noi ar fi ieșit revoluție, dacă făceau așa ceva”.

„Am intrat în magazin la Sibiu, să facem niște cumpărături și pentru noi, că tot am reușit în sfârșit să petrec sărbătorile acasă, în țară, dar avem în plan să le luăm cele necesare și părinților. Aici trebuie să spun și că nu am mai reușit să ajung în țară de dinainte de pandemie, iar ce am găsit acum în magazine nu m-a surprins, m-a șocat de-a binelea”, a spus germanul de origine română, potrivit Adevărul.  

Bărbatul susține că în Germania ar fi ieșit un mare scandal, dacă prețurile ar fi crescut atât de mult.

„S-au scumpit toate și în Germania, după pandemie și după război, dar ce am văzut în România… Sincer, ieșea scandal dacă făceau asta la noi, în Germania, să pună chiar asemenea prețuri… Exagerez poate, dar ieșea revoluție, oamenii nu răbdau! Văd că laptele pe care îl dau mamele copiilor costă mai mult în România, brânza la fel, e mai scumpă în România, dar și cârnații și carnea și majoritatea derivatelor. Am văzut că situația e cam la fel și când e vorba de deodorante sau detergenți. Inuman! Din ce bani își face cumpărăturile românul plătit cu salariul minim pe economie când sunt asemenea prețuri?”, a spus el indignat.