ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a revendicat marți cucerirea a peste 400 de kilometri pătrați de teritoriu în Ucraina de la începutul acestui an, informează AFP, citat de Agerpres, care menționează că trupele ruse reușesc să preia inițiativa în fața soldaților ucraineni lipsiți de muniție.

"În total, de la începutul anului, 403 km2 de teritoriu din noile regiuni ale Federației Ruse au trecut sub controlul nostru", a declarat Șoigu în cadrul unei reuniuni militare, potrivit unui comunicat al ministerului său.

El a adăugat că soldații ruși continuă să "împingă unitățile ucrainene către vest".

Rusia, amintește France Presse, a revendicat anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Herson, Donețk și Zaporojie, pe care nu le controlează totuși decât parțial.

În ultimele luni, armata rusă a afirmat că a cucerit mai multe sate și mai ales orașul Avdiivka, din est, una din redutele ucrainene din ultimii ani.

Soldații ruși nu au obținut victorii majore, vaste zone ale frontului rămânând blocate, dar par să fi profitat de pe urma dificultăților Kievului, care se confruntă cu lipsă de muniții, probleme de recrutare și slăbirea ajutorului occidental.

Săptămâna trecută, Institutul american pentru studiul războiului (ISW) a estimat că Rusia a cucerit din octombrie anul trecut o suprafață totală de 505 kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei.