ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, susține că Uniunea este deschisă la o discuție pe tema unei moțiuni de cenzură, fiind important ca textul să facă referiri și la soluționarea problemelor comunității maghiare, cum ar fi Cimitirul din Valea Uzului, transmite MEDIAFAX. Anunțul vine în contextul în care președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că liberalii vor depune o moțiune de cenzură în cel mai scurt timp, dacă guvernul Dăncilă nu demisionează. 

Întrebat care este poziția UDMR față de o eventuală moțiune de cenzură care ar fi depusă de Opoziție, Cseke Attila a spus că, în prezent, Uniunea nu mai are o colaborare parlamentară cu coaliția guvernamentală și nu mai susține coaliția PSD-ALDE.

„Grupurile parlamentare ale UDMR nu dispun de numărul necesar de voturi pentru a iniția a moțiune de cenzură, astfel încât aceasta nu poate veni decât din partea altor partide din opoziție. Am înțeles că PNL dorește o moțiune de cenzură. Legat de ceea ce ar face UDMR în cazul unei moțiuni de cenzură, noi, astăzi, nu mai avem o colaborare parlamentară cu coaliția guvernamentală, nu mai susținem coaliția. Evident că la o moțiune de cenzură, ne uităm în același timp și la textul acesteia, fiind important ce va conține moțiunea pentru că noi reprezentăm minoritatea maghiară din România și problemele comunității maghiare trebuie să se regăsească într-un document important cum este o moțiune de cenzură prin care se dorește căderea Guvernului. De exemplu, printre aceste probleme se numără soluționarea situației Cimitirului din Valea Uzului. La ora asta avem doar declarații ale unor oameni politici care doresc să aibă un dialog cu UDMR, noi suntem deschiși la dialog cu toată lumea, pentru că aceste probleme ale comunității maghiare e bine să fie cunoscute, dacă nu sunt cunoscute de acești politicieni. Dacă noi vom fi invitați la un dialog, la o dezbatere, vom spune <<da>> și vom exprima chestiunile care interesează comunitatea maghiară din România”, a spus Cseke.