ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul Sorin Grindeanu a criticat fostul guvern tehnocrat că nu a făcut nimic pentru a stopa defrișările ilegale, subliniind că este necesar ca legislația să fie îmbunătățită.

Aflat, sâmbătă, la Timișoara, Grindeanu a apreciat că „probabil poate fi îmbunătățit” cadrul legal privind defrișările pădurilor și că în ultimele luni ale anului trecut controalele din industria lemnului „au scăzut foarte mult, spre zero”.  Lăcomia și drujbele nu pot opri o lege, a afirmat premierul.

„Cadrul legal poate fi, sunt specialiști care știu mai bine decât mine ce poate fi făcut, probabil poate fi îmbunătățit, dar lăcomia și drujbele nu pot opri o lege. Aplicarea acelei legi se face de către oameni. Anul trecut, într-un guvern care nu avea nicio culoare politică, știți foarte bine, pe ultimele trei - patru luni ale anului, în acest domeniu, din industria lemnului, controale și tot ceea ce ține de gestionarea domeniului, controalele au scăzut foarte mult, spre zero”, a declarat premierul, informează News.ro.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, l-a completat pe Grindeanu, afirmând că în România  „este o mafie a defrișărilor”, dar că legislația va fi mai dură.