ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu, fostul patron al Realității TV,  celebrul „mogul” al societății românești post-decembriste, scrie, într-un nou text postat pe blogul său, despre modul în care au acționat și acționează în România „blocul securist”, coordonat de CIA, și „blocul politic”, despre rivalități și „războaie civile”.  Vântu susține că victoria zdrobitoare repurtată de securiști a fost posibilă și ca urmare a trădarii blocului politic de către liderii lui, Ponta, Blaga, Băsescu, Dragnea, Zgonea, Oprea și mulți alții din liniile doi și trei, care, fie au fost, fie au devenit ofițeri acoperiți, fie s-au lăsat folosiți ca agenți de influență, fie au spionat și au dezinformat în favoarea blocului inamic. Fostul patron al Realității mai spune că, după ce această bătălie s-a încheiat, „marile blocuri combatante au fost înlocuite cu zeci de bande de crimă organizată la nivel național. În general, o bandă este alcătuită din 5-6 membri principali, fiecare dintre aceștia având și cercul de relații propriu. Banda are obligatoriu în componență un securist, un judecător, un procuror, un inspector ANAF, un politician și, nu de puține ori, un lider ai lumii interlope”.

Redăm mai jos textul integral publicat de Sorin Ovidiu Vântu:


„Generație, săptămâna trecută am postat pe Facebook o sesizare publică adresată instituțiilor diriguitoare ale Justiției. Am ales această modalitate nu pentru a obține vreo verificare din partea acestor instituții (pentru asta e nevoie de sesizări oficiale, scrise și depuse la secretariatele acestor instiuțiii) – sunt prea orgolios și prea inteligent pentru genul ăsta de demers – ci pentru a pune reflectorul pe o nouă realitate creată în ultimii ani. Cei care au avut inteligența să-mi citească blogul de la începuturile lui au avut șansa să afle primii, într-o prezentare sistemică, organizată și pe înțelesul oricui, modul de alcătuire și funcționare a puterii nelegitime instalată în fruntea României și zona din care aceasta este coordonată. Înțelegând matricea, atât procurorii cât și jurnaliștii au început să sape și să scoată la suprafață dovezi dintre cele mai incredibile, care veneau să confirme cu supra-măsura tot ceea ce devoalasem. Criticii mei au spus și vor spune că mă laud, că ei au fost primii care au spus-o, că sunt doar un infractor care urlă din fundul unei celule, cerșind atenția cuiva. Cu modestia și smerenia pe care deja mi le cunoașteți, băi generație, le răspund astfel:

– Sictir papagalilor și luați-vă notițe din cele ce urmează!

Așa cum deja se știe, în România a avut loc un război civil între blocul securist coordonat de CIA (povestea cu Soros care conducea CIA ul i-a fost livrată în mod inteligent procarului din Teleorman care, cu agerimea bine cunoscută de acum, a înghițit-o și a început s-o zbiere ca prostu’ din toti bojocii) și blocul politic, fiecare dintre aceste blocuri având atașate și alte grupuri și instituții importante, așa cum vi le-am descris deja în materialele anterioare. Miza acestui război era conducerea statului, care, conform Constituției, trebuia efectuată de către reprezentanți ai poporului aleși prin vot; iar după 11 septembrie, conform politicii americane în statele vasale, aceasta trebuia efectuată de către serviciile de informații ale acestor state, servicii aflate în directa subordonare a Departamentului de Stat american, prin Agenția Centrală de Informații – CIA. Sfârșitul acestui război îți este deja cunoscut, securiștii au bătut la blocul politic și la grupurile pendinte ca la fasole, l-au trimis pe Maior ambasador, pe Coldea profesor și pe Predoiu l-au avansat discret, informal și galeș în poziția numărul 1 a spionajului românesc (între noi fie vorba, la cât este de inteligent, ăsta chiar merită), s-au ascuns în spatele lui Kovesi, au aruncat societatea într-o decontare sterilă cu trecutul (vezi comisia parlamentară care se ocupă de alegerile prezidențiale din 2009) și-au pus premieri și guvernează după bunul plac și bruma de cunoaștere între ale administrării unui stat pe care o au. 

Victoria zdrobitoare repurtată de securiști a fost posibilă și ca urmare a trădarii blocului politic de către liderii lui, Ponta, Blaga, Băsescu, Dragnea, Zgonea, Oprea și mulți alții din liniile doi și trei, care, fie au fost, fie au devenit ofițeri acoperiți, fie s-au lăsat folosiți ca agenți de influență, fie au spionat și au dezinformat în favoarea blocului inamic. De partea cealaltă, blocul politic, chiar dacă a reușit să mențină aparența unei situații stabile, participând la alegeri, organizând campanii electorale, participând la viața publică sub stindardul unuia sau altuia dintre partide, în realitate degringolada creată de pierderea războiului a creat breșe uriașe prin care au năvălit în grup sau individual, indivizi fără nicio legătură cu politica (vezi USR). Conștientizând pierderea războiului, liderii grupului politic (excepție făcând Călin Popescu Tăriceanu) s-au pus cu totul la dispoziția blocului câștigător, acestuia nemairămânându-i nimic de făcut decât să aleagă slujitorii care-i convin, mult mai atent și mai discret decât au făcut-o Coldea și Maior.

Deci, tot acest război a fost dus cu un singur obiectiv – conducerea statului.

E o prostie cât casa să vorbești de un "stat paralel” în condițiile în care nu a apărut o altă Constituție, un alt pachet de legi, o altă Înaltă Curte de Justiție, un alt Parchet General, o altă Curte de Conturi, o altă Bancă Națională și enumerarea poate continua pînă la ultima instituție a unui stat. Sintagma de "stat paralel” este doar un sofism menit să cauționeze neputința celor desemnați prin alegeri, de către popor, să-și exercite dreptul de a conduce.

Mai pe înțelesul tău generație:

Nația l-a mandat prin vot pe Dragnea să conducă statul. În felul ăsta el a căpătat în mod legitim dreptul s-o facă. Când a încercat să ia hățurile, securiștii care erau deja pe capră, în mod nelegitim, i-au dat una peste ochi de i s-a pleoștit mustața. Deci nu discutăm de două căruțe care aleargă în paralel, ci de una singură care are pe capră un vizitiu pus de americani, nu de români, gloaba care o trage ești tu generație, iar biciul folosit este Justiția. Dacă nici acum n-ai înțeles, înseamnă că ești proastă!

După această introducere ajungem și la fenomenul care a generat sesizarea publică făcută de mine pe Facebook.

O dată lupta încheiată, grupuri întregi de soldați bine antrenați din ambele tabere s-au trezit nu doar fără obiectul muncii ci și cu buzunarele goale. Toți sponsorii lor, prin efortul comun și tâmp, au fost fie băgați la pușcărie, fie în imposibilitatea financiară de a-i mai stipendia. Din acel moment, ceea ce până atunci era un fenomen izolat, s-a transformat într-un fenomen de masă, marile blocuri combatante au fost înlocuite cu zeci de bande de crimă organizată la nivel național. În general, o bandă este alcătuită din 5-6 membri principali, fiecare dintre aceștia având și cercul de relații propriu. Banda are obligatoriu în componență un securist, un judecător, un procuror, un inspector ANAF, un politician și, nu de puține ori, un lider ai lumii interlope. Șantajează, generează conflicte pe care apoi le aplanează contra cost, își oferă serviciile în cadrul unor executări silite, pentru a-i ajuta pe unii sau pe alții să intre în proprietatea unor bunuri la prețuri modice, procură sau fabrică dovezi incriminatorii la adresa rivalului sau rivalilor patronului care-i angajează, lansează și întrețin teme false în mass-media, prin dezvăluiri făcute în momente cu grijă alese. Cu toate că bordelurile și pușcăriile sunt cel mai bine informate medii, se poate afirma că și SRI-ul este o zonă la fel de bine informată și știe toate aceste lucruri, dar se mulțumește doar să-i monitorizeze, în speranța că va putea folosi aceste bande, prin șantaj, la alegerile prezidențiale din 2019, fără a înțelege cu adevărat pericolul pe care aceste bande îl reprezintă. Dacă nu sunt eliminate acum, în 5-6 ani vor căpăta o asemenea putere în stat, încât, prin comparație, puterea pe care SUA o au azi în România va părea o glumă. Am considerat că este important, generație, să-ți semnalez acest fenomen, pentru că el face parte din viața ta și va marca mulți ani de acum înainte. Tu nu ai cum să acționezi împotriva lor, dar măcar să fii informat, în eventualitatea în care te vei trezi vreodată într-o situație tâmpită și nu știi de unde ți se trage, sau pentru cazul în care ai nevoie de o alternativă în interpretarea unei situații.

Am început acest material folosind una dintre tehnicile de acrosh care enervează, pentru a-ți atrage atenția asupra conținutului – în primul rând, și pentru cei care, având vocație permanentă a cretinismului, își permit să-mi insulte starea temporară de pușcăriaș, ignorând deliberat dovezile care atestă netemeinicia ei – în al doilea rând. O altă tehnică de atragere a atenției ar fi fost să încep cu o poantă, dar mi s-a terminat rezerva de hrană și nu prea am chef de râs.”