ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Victoria Violeta Alexandru, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, informează Agerpres.

Aceasta a primit din partea parlamentarilor 22 de voturi pentru, 29 de voturi împotrivă și o abținere.
 
Violeta Alexandru a declarat în cadrul audierilor de la comisii, că își propune ca în mandatul său de ministru al Muncii să încurajeze munca și a negat faptul că PNL va tăia pensii și salarii. „Nu tăiem pensii și salarii, aș vrea să pun punct avalanșei de informații pe această temă. Sunt un om responsabil, nu fac afirmații pentru a avea un câștig politic, o spun cu toată fermitatea, suntem responsabili de ceea ce spunem și oamenii trebuie să știe de la noi că ne angajăm să nu tăiem și salarii”, a precizat ministrul desemnat al Muncii. Violeta Alexandru a menționat că își propune aducerea la alb a contractelor de muncă la negru, respectiv la gri.

Violeta Alexandru, consilera liderului PNL Ludovic Orban, a fost aleasă în această vară președinte al organizației liberalilor bucureșteni. 

În 2015, în Cabinetul Cioloș, ea a ocupat  postul de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social. A fost director al ONG-ului Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a făcut parte din rețeaua Open Society a lui George Soroș.

În 2016, la parada gay din București, Violeta Alexandru a  fost unul dintre participanți la marșul homosexualilor, declarând că, din poziția sa, susține ”libertatea de a putea fi deschis cu ceea ce ești și echipa guvernamentală e pentru aceasta”.  „Vă doresc să fiți respectați. Sunt foarte fericită să fiu alături de voi și să simt și în echipa guvernamentală aceeași dorința de a fi liberi, să spui ce simți și cum simți si ceea ce vrei să faci”, le transmitea ea participanților la marș.

Despre modul în care Violeta Alexandru a trecut  de la activismul civic la business, ActiveNews a scris AICI.