ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cuplu de români a fost condamnat la închisoare pe viață în Canada, după ce justiția a ajuns la concluzia că cei doi și-au ucis cu premeditare fiul adolescent, Alex, în vârstă de 15 ani, informează Știrile TVR.

Emil și Rodica Rădiță sunt acuzați de neglijență, după ce fiul lor a murit din cauza unui diabet netratat. Băiatul cântărea doar 17 kilograme.

Soții Rădiță s-au stabilit în Canada înainte de 1989. Ei își vor petrece restul vieții după gratii. Potrivit sentinței anunțate de un judecător din Calgary, provincia Alberta, ei nu vor avea dreptul să ceară eliberarea condiționată decât după 25 de ani.

Cei doi și-au lăsat unul dintre cei opt copii să moară fără a-i permite să primească asistență medicală. Copilul era bolnav de diabet. Judecătorul Karen Horner a apreciat că fapta lor a fost intenționată.

Soții Rădiță l-au izolat pe Alex de toată lumea care ar fi putut interveni sau monitoriza tratamentul său cu insulină. Alex a murit în urma unei septicemii declanșate de înfometarea extremă.

Potrivit presei canadiene, soții Rădiță sunt membri ai Bisericii Penticostale.

În timpul procesului, mai mulți martori au declarat că Emil și Rodica Rădiță nu acceptă servicii medicale.