ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția premierului Dacian Cioloș, Valérie Villemin, alături de alți artiști, a susținut, joi seara, un concert de muzică sacră la Catedrala ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, în prezența a peste 100 de persoane, care au fost îndemnate să doneze pentru achiziționarea sculpturii ”Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși, scrie ziarulunirea.ro.

Cei prezenți au primit la intrarea în catedrală pliante cu programul evenimentului pe care erau trecute mai multe conturi bancare, la mai multe bănci, în lei, euro și dolari, unde pot dona pentru achiziționarea acestei opere. 
Valérie Cioloș nu a vrut să declare nimic la intrarea în Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, fiind emoționată, și arătând că vrea să își păstreze vocea.
 
Membră a Academiei Doamnelor de la Alba Iulia, Valérie Cioloș-Villemin a onorat evenimentul cu prezența sa, și, împreună cu alți artiști din oraș –  soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc – pian și corul de copii dirijat de Boris Rancov, au cântat în acest scop.

Concertul de muzică sacră a început cu rugăciunea ”Tatăl Nostru”, interpretată de tenorul Ioan Chiciudean, a continuat cu piesa ”Ave Maria” susținută de Valérie Cioloș, respectiv cu piesa ”Care Selve” susținută de soprana Alexia Trif. 
 
Articolul poate fi citit AICI.