ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste masive în Spania! Poliția din Madrid a declarat că 170.000 de persoane au fost prezente la demonstrația organizată de liderii de dreapta. Aceștia se opun legii amnistiei pe care premierul Pedro Sanchez a acceptat-o ca parte a înțelegerii sale cu catalanii pro-independență pentru a-i permite să rămână la putere, relatează Le Monde.

Zeci de mii de spanioli au ieșit sâmbătă, 18 noiembrie, pe străzile Madridului pentru a denunța un proiect de lege de amnistie pentru separatiștii și activiștii catalani, care a fost esențial pentru ca guvernul de stânga să se mențină la putere.
 
Aproximativ 170.000 de persoane, potrivit poliției, s-au adunat în Plaza Cibeles, în inima capitalei spaniole, unde în mod obișnuit fanii echipei Real Madrid sărbătoresc victoriile, ca răspuns la un apel al liderilor de dreapta la protest.

Protestatarii au strigat "Sanchez, trădător", "Sanchez la închisoare" și "Catalonia este Spania" au putut fi auzite de la protestatari de toate vârstele care purtau steaguri spaniole și alte steaguri europene distribuite de Partidul Popular European de dreapta.

Aflat de asemenea în Madrid, celebrul jurnalist Tucker Carlson explică care e adevărata cauză a protestelor.

"Unul dintre lucrurile pe care Spania le are în comun cu alte țări occidentale care devin MAI PUȚIN DEMOCRATICE este implicarea lui GEORGE SOROS, care este un jucător important în politica spaniolă”

De ce, George Soros, care nu este spaniol și nu are nicio legătură cu Spania, ar fi implicat în acest grad în politica spaniolă?".

"George Soros a fost PRIMA PERSOANĂ care s-a întâlnit cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sanchez"

"Există o legătură STRICATĂ între guvernele de extremă stângă și multimiliardarii globali care vor să conducă lumea", a explicat Tucker Carlson, în direct, din Madrid.
 
Jurnalistul e de părere că ”Spania a căzut sub tiranie”.
 
 

 
Premierul socialist Pedro Sanchez, aflat la putere din 2018, a ieșit pe locul al doilea la alegerile parlamentare din iulie, în urma liderului de dreapta Alberto Nuñez Feijoo, dar a reușit să fie repus în funcție după ce a negociat sprijinul grupurilor regionaliste, inclusiv al partidelor pro-independență catalane.

În schimbul voturilor acestora, care erau esențiale pentru a ajunge la o majoritate, el a acceptat mai multe concesii, inclusiv adoptarea controversatului proiect de lege privind amnistia pentru liderii și activiștii separatiști care au fost urmăriți penal pentru implicarea lor în tentativa de secesiune a Cataloniei din 2017.

Mulțimea s-a adunat în jurul prânzului și s-a dispersat în mod pașnic după ce au fost rostite discursurile. În ultimele două săptămâni au avut loc manifestații în fiecare zi în fața sediului Partidului Socialist din Madrid, unele dintre acestea degenerând și ducând la zeci de arestări.