ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fructe cu ceară și pesticide. Asta au descoperit în urma studiilor specialiștii de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor.
 
În România se înregistrează anual 260 de noi cazuri de diabet și 500 de cancer la copii. Costel Stanciu, șeful Asociației pentru Protecția Consumatorului, spune că mâncarea este principalul motiv și ca ul fructelor aduse de la mari distanțe este unul alarmant. Fructele aduse de la mari distanțe sunt îmbrăcate în ceară. S-a indus ideea că prin spălare acea ceară dispare, însă lucrurile nu stau deloc astfel, afirmă specialiștii, conform antena3.ro.

Ceara folosită pe aceste fructe este una care are punctul de topire la 85 de grade, prin urmare nu sunt șanse mari ca ea să dispară prin simpla trecere pe sub apă.

Cel mai grav este că aceste fructe sunt tratate cu două tipuri de pesticide, iar aceste produse chimice rămân prinse între pielița fructului și stratul de ceară.

Stanciu a declarat că în România se încalcă grav dreptul consumatorului. „Din păcate se încalcă un drept fundamental al consumatorului: dreptul de a fi complex, concret și precis informat asupra unor caracteristici esențiale ale produselor. Tratamente chimice aplicate pentru fructe fac parte din categoria informațiilor esențiale pentru consumatori, mai ales atunci când este vorba despre copii, femei însărcinate, persoane în vârstă cu anumite afecțiuni cronice. Din păcate instituțiile statului nu prelevează săptămânal probe din legumele, fructele aflate la comercializare”, spune Stanciu.