ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Spitalului Foișor s-a adresat în 2 aprilie Ministerului Sănătății și a explicat motivele pentru care unitatea sanitară nu poate primi pacienți COVID, precizând că nu îndeplinește condițiile prevăzute în Ordinul care include lista spitalelor și unităților de dializă COVID-19, condiții care includ acces permanent la laborator și la o platformă diagnostică cu radiologie convențională, capabilitate de implementare de paturi destinate terapiei acute (DTA) și ) linie de gardă în una dintre specialitățile boli infecțioase sau pneumologie sau colaborare permanentă între una din specialitățile boli infecțioase/pneumologie, având linia de gardă asigurată în spital prin una dintre specialitățile conexe (medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, hematologie, oncologie medicală, pediatrie pentru secțiile cu paturi de copii), conform News.ro citat de SPS.Totodată, azi a protestat și Colegiul Medicilor București, preluat de ActiveNews, după cum puteți citi mai jos.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea, după scenele INCREDIBILE de la Foișor: Vom merge neabătuți către abis, pe mâna sigură, de felceri și șamani, a acestor demenți mesianici

”Conform celor menționate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menționate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor”, fiind obligați să vă atenționăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activități a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, se arată în documentul adresat Ministerului Sănătății și semnat de managerul spitalului, de directorii medical și financiar-contabil și de șefii de secție.

Aceștia argumentează punctual de ce nu îndeplinesc condițiile impuse prin ordinul MS.

În ceea ce privește condiția de ”acces 24/7 la laborator (analize uzuale menționate în anexa nr. 1.3, care pot fi asigurate inclusiv prin analizoare point of care) și la o platformă diagnostică cu radiologie convențională, eventual computer tomograf cu eliberarea rezultatelor inclusiv de la distanță”, reprezentanții spitalului precizează că acesta nu este spital de urgență, că are doar tură de dimineață la laboratorul de analize medicale și că are radiologie și CT doar în prima parte a zilei.

Referitor la cerința vizând capabilitatea de implementare de paturi destinate terapiei acute, se precizează că spitalul este în reconstrucție, că sunt corpuri de clădire încă nefuncționale și că există probleme legate de ventilație, mai multe spații având sursă comună de venitlație și neputând fi separate, ceea ce creează risul contaminării.

Conducerea spitalului a notificat MS că nu îndeplinește nici condițiile privind liniile de gardă, întrucât este un spital monospecialitate ortopedie, ”proiectat pentru a face chirurgie ortopedică (...) astfel conceput încât să reducă costurile și infecțiile nosocomiale, dar NU pentru profil virusologic de COVID”.

”Nu există niciuna din specialitățile menționate în ordin”, subliniază reprezentanții unității sanitare.

”Vă informăm că am efectuat o analiză atentă a situației spitalului nostru, existând numeroasew cereri de detașare a personalului nostru către alte unități sanitare cu deficit de personal, din păcate, activitatea internă a spitalului, complexitatea cazuisticii nu ne permit detașarea personalului solicitat, detașarea acestora putând genera anomalii grave de îngrijire într-un serviciu monospecialitate ortopedie-traumatologie unde pacienții nu se pot deplasa, nu au autonomie, necesită îngrijiri specializate de asistare și urmărire permanentă”, mai afirmă conducerea Spitalului Foișor.

Aproximativ 100 de pacienți ai spitalului au fost transferați începând de vineri seară la alte unități medicale sau au fost externați ca urmare a deciziei de a fi transformat în spital COVID, ceea ce a provocat și critici, dar și proteste la poarta unității medicale.

Decizia transformării Spitalului Foișor în spital COVID a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de vineri, pentru că avea 26 de locuri la ATI, 6 medici și doar 3 pacienți, iar sarcina transferării celor internați revine DSU, precizează Ministerul Sănătății referindu-se la ”situația regretabilă” creată la Spitalul Foișor. Conform MS, deși spitalul fusese informat încă de dimineață despre transformarea în COVID, la ora 11:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare eliberării avizului temporar. ”Modul cum a decurs evacuarea este regretabil și ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, subliniază reprezentanții ministerului, adăugând că va fi solicitată o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția pentru evacuarea pacienților.

”Vă rog să aveți înțelegerea necesară să vă adresați pentru moment Biroului de Presă ASSMB! Cer păsuire pentru a avea timpul necesar evacuării ultimilor 8 pacienți ortopedici, validării și pregătirii circuitelor de spital în format Covid, organizării filtrelor, instruirii personalului, organizatea turelor, primirea și monitorizarea pacienților Covid care vor fi transferați azi, etc.! După intrarea în "normalitate” voi încerca să va stau la dispoziție!”, este mesajul managerului Spitalului Foișor, Ioan Cristian Stoica.

LIVE VIDEO: DEMONSTRAȚIA DIN BUCUREȘTI și SCANDALUL FOIȘOR. „Arafat judecat, pentru cei legați de pat” și evacuați forțat. Jurnaliștii cer demiterea lui Arafat și Voiculescu. Peste 6000 de români l-au înjurat cu subiect și predicat pe „Satrap” Arafat 

Revolta Colegiului Medicilor București: E ANORMAL CE S-A ÎNTÂMPLAT!

 

Președintele Colegiului Medicilor București Cătălin Poiană afirmă, referindu-se la situația de la Spitalul Foișor și la modul în care s-a făcut evacuarea pacienților pentru transformarea în spital COVID, că e anormal ce s-a întâmplat, iar această situație reprezintă o pată pe sistemul de sănătate și sporește neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc și în sistemul sanitar în general. ”Este extrem de important să creștem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoții colective după ce vedem pacienți transferați în salvări și mașini personale, unii abia operați, transportați prin mijlocul unor protestatari în miezul nopții”, notează medicul, conform News.ro, citat de SPS.

”Stimați decidenți, stimați colegi, Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foișor în această perioadă de criză, ci modul de implementare! Situația pacienților evacuați în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” reprezintă un caz extrem de regretabil. Chiar dacă contextul epidemiologic din București a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situație reprezintă o pată pe sistemul de sănătate și sporește neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc și în sistemul sanitar în general. Înțeleg și știu că situația este extrem de dificilă cu numărul de pacienți infectați cu SARSCoV-2 în București, dar dacă soluția analizată a fost cea de evacuare a Spitalului Foișor, evacuarea trebuia mult mai bine gestionată și coordonată de toți cei implicați în această procedură”, afirmp medicul.

În opinia sa, în această perioadă, ”este extrem de important să creștem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoții colective după ce vedem pacienți transferați în salvări și mașini personale, unii abia operați, transportați prin mijlocul unor protestatari în miezul nopții”.

Președintele Colegiului Medicilor București adresează și un apel către politicieni ”să lase declarațiile politice și să nu folosească un astfel de episod dramatic și dificil în mod populist, ci să se implice fiecare în dezvoltarea de soluții concrete care să ajute real sistemul medical românesc”.

”Ca medic și președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București mesajul meu este clar: Pacienții, indiferent de afecțiunea de care suferă, au nevoie de acces echitabil la serviciile medicale necesare, iar drepturile pacienților trebuie respectate. Medicii și personalul medical au nevoie de încrederea și respectul populației, dar și de politici publice de sprijinire a sistemului medical, mai ales în această perioadă extrem de dificilă”, conchide medicul Cătălina Poiană.

Raed Arafat a emis ordinul

Pe 9 aprilie șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat emite un ordin privind operaționalizarea, în totalitate, ca unitate suport COVID-19, a Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, București, document avizat și de către ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

„Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 care arată persistența unui număr crescut de persoane infectate, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate la niveul Municipiului București, care mențin o presiune crescândă asupra capacității de gestionare a unităților sanitare, (...) Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București întreprinde măsurile necesare în vederea operaționalizării, în totalitate, ca unitate de tratament a pacienților COVID-19 pozitivi, cu manifestări clinice medii și severe, a Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular «Foișor»”, potrivit ordinului emis de secretarul de stat al MAI Raed Arafat, obținut de News.ro.

Ce prevede ordinul lui Arafat

În document este explicat faptul că măsura operaționalizării Spitalului „Foișor” ca unitate medicală pentru pacienții COVID va fi pusă de urgență în aplicare.

„Din cauza situației grave generate de creșterea numărului de cazuri la nivelul Municipiului București și județului Ilfov, precum și a situației critice în ceea ce privește capabilitățile medicale de anestezie și terapie intensivă operaționalizate la nivelul Municipiului București, în raport cu numărul mare de solicitări pentru pacienții COVID-19 pozitivi, măsura va fi pusă în aplicare în regim de urgență”, conform ordinului emis de Arafat.

Este precizat și modul în care va fi făcut transferul pacienților non-COVID.

„Evacuarea și transferul pacienților COVID-19 negativi, care sunt internați la Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular «Foișor», vor fi realizate cu sprijinul Direcției Generale Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, al Centrului Municipiului București – Ilfov. Transferul respectivilor pacienți va fi coordonat de către domnul dr. Bogdan Dinu, din cadrul UPU-SMURD București”, mai prevede documentul.

 

 

VIDEO LIVE / UPDATE PROTEST SPONTAN contra DEMENȚEI Dictaturii Medicale: Bolnavi de la Spitalul Foișor evacuați în toiul nopții la decizia lui Arafat și Voiculescu. Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate e la fața locului. LIVE VIDEO