ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pasionații de sport din Oradea s-au adunat joi seara în Piața Unirii pentru a protesta împotriva restricțiilor referitoare la închiderea sălilor sportive. Manifestația a fost inițiată de luptătorul Sandu Lungu, care a îndemnat tinerii să-și aducă echipamentele sportive, pentru a demonstra că "Sportul crește oameni sănătoși, educă tineretul, îl face mai viguros", menționeză ebihoreanul.

"Am venit să facem sport în aer liber pentru că nu mai avem unde să-l facem. Trebuie să tragem un semnal de alarmă: nu e bine să oprim sportul, pentru că vor fi mai mulți bolnavi", a precizat luptătorul de MMA.

La protest au fost majoritari tinerii și adolescenții care au venit să-și exprime nemulțumirile prin sport "Ne e dor să ne antrenăm, avem nevoie de sport, pentru că asta ne face fericiți", a adăugat o elevă.

De asemenea, la manifestația din Piața Unirii au venit și antrenori de fitness sau sportivi de performanță. Aceștia au adus echipamente și obiecte sportive din sălile de forță, precum gantere, saltele sau corzi. Tinerii au fost organizați de Bogdan Meteșan, culturist de performanță și instructor la Heredeu Gold Gym, care le-a arătat pasionaților cum să se așeze și pentru cât timp să facă exercițiile. 
"Am venit cu prietenii, ne-am întâlnit și vrem să atragem atenția că avem nevoie de sport pentru a ne menține sănătoși”, a spus el.

Lângă pasionații de fitness, s-au alăturat și copiii practicanți de karate, care au demonstrat, și ei, prin exerciții de kata, lupte cu un adversar imaginar, nevoia de a se antrena cu colegii lor în săli.

"Am venit să susținem mișcarea, să vedem dacă putem găsi niște soluții, dacă putem să oprim restricțiile cel puțin la sport și la educație, că asta ne omoară. Copiii sunt închiși în ei de când am intrat în pandemie, psihic i-a afectat foarte mult. Copiii aceștia (n.r. prezenți la antrenament) au nivel de inteligență ridicat, toți au note peste 9.50 la școală. Dacă la ei sunt probleme, mă gândesc ce se întâmplă cu ceilalți. Sunt neîncrezători în ei, sunt lenți, viteza de reacție este întârziată cel puțin 50%, sunt distrași, nu se mai pot concentra pe ceva. Nu știu dacă ați văzut, la antrenament am făcut același lucru de 100 de ori. E foarte greu să-i aduc pe linia de plutire. Ne lipsește sala", a spus Mircea Tudorică, președintele clubului sportiv SKT UAMT Agora din Oradea, informează ebihoreanul.

Ziarul Bihoreanul a transmis live evenimentul pe pagina de facebook. VIDEO AICI.