ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului Indiana, Eric Holcomb, a emis o stare de urgență la nivel de stat din cauza afluxului mare de vizitatori în statul său pentru a vedea eclipsa totală de soare din 8 aprilie, anunță Epoch Times. De asemenea, următoarele regiuni s-au alăturat stării de urgneță: 
 
- Virginia de Vest
- Arkansas
- Killeen, TX
- Ohio
- Charleston, WV
- Jackson County
- Niagara

Oficialul republican a declarat că numărul de vizitatori în Indiana ar putea pune la încercare sistemele de comunicații, transport și de răspuns în caz de urgență ale statului, justificând necesitatea declarației. Indiana include unele dintre cele mai bune locații din Statele Unite pentru a vedea eclipsa, potrivit unei hărți a traiectoriei de totalitate.

"Numărul masiv de persoane care privesc acest eveniment în statul nostru ar putea foarte bine să tensioneze și/sau să interfereze cu sistemele de comunicații și de răspuns în caz de urgență ale primilor respondenți și ale siguranței publice, astfel încât să apară o urgență tehnologică sau de altă natură", a declarat Holcomb într-o declarație de săptămâna trecută, adăugând că declarația a fost emisă ca măsură de precauție pentru a aduce resurse de urgență din alte state.

Ordinul său a precizat că eclipsa "va trece direct deasupra statului Indiana, oferind tuturor celor din statul nostru o priveliște incredibilă a acestui eveniment extrem de rar". Ordinul a precizat că ultima dată când o eclipsă totală de soare a trecut deasupra statului a fost în 1869. După evenimentul de pe 8 aprilie, următoarea nu este așteptată să aibă loc decât peste aproximativ 75 de ani.

"Este de o importanță primordială pentru statul Indiana să fie pregătit să protejeze sănătatea, siguranța și bunăstarea publicului în timpul acestui eveniment și să fie pregătit să răspundă rapid și eficient la orice urgență care ar putea apărea", a continuat ordinul.

Capitala și cel mai mare oraș al statului, Indianapolis, se află în calea de totalitate a eclipsei, a anunțat presa locală.

Oficialii din alte state americane au emis avertismente sau atenționări înaintea evenimentului astronomic.
 
Autoritățile din comitatul Summit din Ohio, de exemplu, au sfătuit locuitorii să "rămână acasă" din cauza aglomerației din trafic din cauza afluxului de spectatori așteptat, în timp ce oficialii de la Departamentul de Transport din Illinois au avertizat că mărimea mulțimii ar putea fi masivă în unele zone.

"Se așteaptă ca mulțimi de 100.000 până la 200.000 de persoane să vină în zona principală de vizionare din sudul statului Illinois", a precizat agenția din Illinois. "Se așteaptă ca toate drumurile care intră și ies din zonă să fie foarte aglomerate în cele câteva ore după eclipsă".

Stare de urgență în Texas

Mai multe comitate din Texas au declarat situații de urgență din cauza eclipsei totale de soare de pe 8 aprilie, din cauza traficului potențial intens și a blocajelor.

Luni, Biroul de gestionare a situațiilor de urgență din comitatul Bosque a declarat stare de urgență din cauza traficului intens și va autoriza comitatul să ia "orice măsuri necesare pentru a promova viața, siguranța și protecția infrastructurii critice".

Se așteaptă ca populația din comitatul Bosque să crească semnificativ, deoarece "zeci de mii de vizitatori" ar putea călători în zonă pentru a vedea eclipsa, ceea ce ar putea solicita resursele locale și rezervele de combustibil, au declarat oficialii. Se așteaptă o congestie a traficului, ceea ce a declanșat declarația de urgență deoarece "trebuie luate măsuri extraordinare pentru a asigura protecția sănătății publice, a siguranței și a bunăstării locuitorilor și vizitatorilor din Bosque County".

Săptămâna trecută, judecătorul Jakie Allen din comitatul Kaufman a emis o declarație de dezastru din cauza "numărului preconizat și așteptat de vizitatori" în zonă. Oficialii comitatului au declarat că aproximativ 200.000 de persoane ar putea vizita comitatul pentru a vedea eclipsa.

"Creșterea dramatică a populației, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, va avea un impact major asupra agențiilor noastre de siguranță publică, punându-le la încercare capacitatea de a răspunde la apeluri", au declarat oficialii județului.

Comitatul Travis, care include capitala Austin, a emis o declarație similară luna trecută, din cauza mărimii anticipate a mulțimii, a declarat judecătorul Andy Brown. El a spus că populația comitatului s-ar putea dubla în zilele din jurul eclipsei totale.

"Este super emoționant să vedem acest eveniment unic în viață", a spus oficialul. "Ceea ce îl face diferit este faptul că este un fenomen natural și nu putem controla vremea din jurul lui. Așa că există o mulțime de variabile pe care nu le putem controla."

Potrivit Dallas Morning News, Texas Hill Country ar putea fi unul dintre cele mai bune locuri din Statele Unite pentru a vedea eclipsa.

Însă un aflux semnificativ de turiști ar putea "cauza o congestie extremă a traficului pe șoselele noastre, ar putea pune o presiune enormă asupra primilor noștri respondenți și a sistemelor spitalicești, ar putea să ne epuizeze rezervele de alimente și combustibil și ar putea solicita infrastructura orașului și a comitatului până la, foarte posibil, o supracapacitate", a declarat luna trecută judecătorul Rob Kelly, din comitatul Kerr.

Cascada Niagara

Între timp, săptămâna trecută, a fost declarată stare de urgență în regiunea canadiană Niagara Falls, adiacentă orașului Niagara Falls din statul New York, din cauza traficului și a mărimii mulțimii.

Orașul se află, de asemenea, în calea totalității, care nu va primi raze solare timp de câteva minute pe 8 aprilie, deoarece luna blochează soarele. Primarul din Niagara Falls, Jim Diodati, a declarat în martie că se așteaptă la cei mai mulți vizitatori pe care orașul său i-a avut vreodată într-o singură zi.

În New York, guvernatorul Kathy Hochul i-a avertizat pe călătorii din stat să se aștepte la un trafic ridicat, deoarece vor avea loc mai multe evenimente pentru vizionarea eclipsei. Ea a precizat că închiderea benzilor de circulație și construcțiile vor fi oprite înaintea evenimentului astronomic.