ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Italiei a anunțat că vinde prin licitație, până la 15 mai, cinci imobile și un teren folosit ca parc public, toate proprietate a statului italian.

Conform unui comunicat al ambasadei, cele cinci imobile și terenul folosit ca parc public se află în: Târgoviște (Calea Domnească nr. 165); Galați (Str. Gării nr. 38); Brăila (Str. R.S. Campiniu nr. 35); Constanța (Bd. Mamaia nr. 42); București (Calea Victoriei nr. 184-188 Sector 1); București (Str. Luigi Cazzavillan nr. 26-28 Sector 1), scrie cotidianul.ro.

La adresa de pe Calea Victoriei se află o suprafață de teren de 3087 metri pătrați, fără construcții, care este folosită ca parc public. Spațiul verde este cel mai scump din lista propusă de ambasadă, prețul său de pornire ajungând la peste cinci milioane și jumătate de euro.

În perioada 2001-2013, au fost retrocedate în București 36 de hectare în parcuri, iar în ultimii 16 ani au fost restituite 23 hectare de spații verzi/ locuri de joacă, potrivit unui inventar făcut recent de Primăria Capitalei.

Aceste terenuri au fost retrocedate fie prin dispoziție de primar, fie în baza unor hotărâri judecătorești. 

Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat recent că va constitui un grup de lucru care să identifice soluțiile legale pentru a putea recupera parcurile, spațiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joacă și care au fost retrocedate, iar recuperarea va începe în acest an.

În parcul de pe Calea Victoriei se află troița-monument ridicată în memoria personalității lui Nicolae Iorga. Tot aici se află bustul poetului Nichita Stănescu, statuie din bronz realizată în 1984 de Paul Vasilescu, și bustul de bronz al lui Ion Ghica.