ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă oferim un grupaj de știri bune, culese de Eduard Dumitrache, în ideea de a demonstra că presa poate aduce și un mesaj pozitiv într-un univers media dominat de alerte, șocuri și dezastre. Mai există Știri bune ca pâinea caldă!
 
În Noua Zeelandă mortalitatea va scădea în acest an cu 5% datorită dispariției cazurilor de gripă cu 99,8%.

O autostradă și o magistrală de cale ferată de mare viteză vor fi realizate între Marea Baltică și Marea Neagră, respectiv porturile Gdansk și Constanța. Mărfurile din România vor ajunge astfel mai ușor în Europa. 

Părintele Patriarh Daniel a lansat un apel către guvernanți pentru coresponsabilitate și cooperare, pentru a evita constrângeri excesive care afectează libertatea religioasă a românilor.

Rata inflației a coborât în septembrie.

Cea mai mare firmă de construcții din Statele Unite va construi reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, un proiect în valoare de opt miliarde de dolari. Vor participa și companii din țara noastră, dar și din Franța și Canada.

Un spitalul modular va fi inaugurat lângă Iași, la Lețcani, săptămâna aceasta. 

De astăzi începe înscrierea pentru acordarea unor fonduri europene de 2.000 de euro, pentru persoanelor fizice autorizate sau societăților comerciale fără angajați.

Zeci de voluntari din Republica Moldova îi ajută pe bătrânii satelor la treburile gospodărești, un alt scop fiind readucerea la viață a satului tradițional.

Donald Trump spune că și-a revenit complet și se întoarcere la campania electorală. „Am trecut cel mai înalt test, cele mai înalte standarde și sunt într-o formă excelentă”, a declarat Trump

Episcopia Devei a donat Spitalului Județean echipamente medicale în valoare de 325.000 lei.

Un agricultor folosește găinile de la fermă pe post de sanitari: în loc să utilizeze pesticide pentru culturile sale, el mută ograda în diferite sectoare ale câmpului și curăță astfel toate buruienile. Pentru aceasta a construit un coteț mobil, un fel de rulotă pentru găini. 

Tranzacțiile pe bursa română s-au triplat în septembrie, după promovarea la statul de Piață Emergentă. 

Programul de creditare a economiei românești în pandemie a fost un succes, companiile din comerț au obținut aprobări de finanțare în valoare de 4,2 miliarde de lei, cele din industria prelucrătoare - 2 mld. lei, iar cele din construcții - 1,6 miliarde de. lei.

În Tecuci s-a derulat o campanie de donare de sânge inițiată de mai multe comunități creștine și preoți.

Cele bune să se adune!

#capâineacaldă