ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numele unor mari artiști români vor fi înlocuite, la Cluj, de denumiri cazone, care vor fi date unor străzi din zona de est a cartierului Gheorgheni.

Numele unor străzi ca Toma Cargagiu, Amza Pellea, Lucia Sturdza-Bulandra, Silvia Popovici sau Dem Rădulescu vor fi înlocuite cu denumiri cazone, cum ar fi strada Cavaleriei, Străjerului, 25 Octombrie, Jurământului sau Gemina, dar și cu nume ale unor militari: Mareșal Constantin Prezan, G-ral. Nicolae Dăscălescu sau G-ral. Gheorghe Avramescu, informează Radio Cluj.

Propunerea de modificare a numelor de străzi a venit din partea Ministerului Apărării Naționale și a Asociației Cultul Eroilor și se referă la o zonă din proprietatea MApN, aflată în jurul cartodromului, pe care se construiește un proiect imobiliar destinat militarilor. Ea a fost aprobată marți, 16 mai, în ședința Consiliului Local.

Consilierii locali au aprobat marți în ședință schimbarea denumirii străzilor, după cum urmează: 

Strada Toma Caragiu a fost redenumită strada Mareșal Constantin Prezan 
 
Strada Amza Pellea  a fost redenumită strada General Nicolae Dăscălescu 
 
Strada Lucia Sturdza Bulandra a fost redenumită strada 25 octombrie 1944 

Strada Tony Bulandra și-a schimbat denumirea în strada Jurământului 

Strada Dem Rădulescu a primit denumirea strada General Gheorghe Avramescu
 
Strada Dina Cocea a primit denumirea strada Străjerului 

Strada Josika Samuel a primit denumirea strada Cavaleriei