ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Streinu-Cercel, fostul manager de la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", responsabil de situatia dezastruoasa de la spitalul afectat de incendiul criminal, actual senator PSD, si-a dublat veniturile in an de pandemie, ajungand sa incaseze peste 1 milion de lei, in 2020, iar banii din banci sunt de 11 ori mai multi decat in 2019, transmite Ziare.com.

In conturile deschise la banca, Streinu-Cercel are peste 630.000 de lei, 3.753 de euro si 4.998 de dolari, bani pe care i-a virat intr-un cont deschis chiar in anul in care a inceput pandemia de coronavirus in Romania, 2020. Deputatul social-democrat a trecut in declaratia de avere completata la finalul lunii ianuarie 2021, la sfarsitul mandatului de manager de spital, datoriile in valoare de 152.000 de euro.

Averea declarata a lui Cercel a crescut comparativ cu anul 2019, cand in conturi avea 52.342 de lei si doar 953 de euro, potrivit declaratiei de avere din iunie 2020. Datoriile sale erau, de asemenea, mai mici, de doar 125.000 de euro. Astfel, banii din banci au ajuns sa se inmulteasca de 11 ori, de la aproape 57.000 de lei, in 2019, la 668.524 de lei, in 2020, respectiv aproape 7 miliarde de lei vechi.

Parlamentarul PSD a imprumutat partidul cu 130.000 de lei pentru campania din 2020, unde a candidat pentru fotoliul de senator.

ActiveNews a demonstrat cu dovezi că vacciniștii Streinu-Cercel și Alexandru Rafila sunt plătiți de ani de zile de compania PFIZER prin sponsorizări grase de sute de mii de lei alături de alți peste 5000 de medici din România. Cazul e de domeniul ANI și DNA.

Anul trecut, Adrian Streinu-Cercel a castigat oficial de la spitalul "Matei Bals" 161.270 de lei, iar de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila", unde este profesor universitar, 167.408 lei. In 2019, el avea acelasi salariu la Institutul "Matei Bals", dar a castigat mai multi bani de la UMF, si anume 231.515 lei.

Contractele incheiate ca persoana fizica autorizata (PFI) in anul pandemiei i-au adus lui Streinu-Cercel 670.860 de lei, la care se adauga suma de 100.844 de lei, din contracte din activitati medicale si drepturi de proprietate intelectuala.

În total, Cercel a incasat oficial 1,1 milioane de lei, in 2020, ceea ce inseamna cam 91.700 de lei pe luna. Veniturile ca persoana fizica autorizata nu erau trecute in declaratia de avere din 2019, ci doar banii castigati din activitati medicale, 100.844 de lei. Astfel, in 2019, Cercel a castigat doar 493.629, mai putin de jumatate din suma fabuloasa obtinuta in anul crizei sanitare provocate de noul coronavirus.

Cercel deține două apartamente în București - unul de 72 de metri pătrați, achiziționat în 2009 (cotă parte 1/1), și unul de 128 de metri pătrați, achiziționat în 2019 (cotă parte 1/2). Fostul manager al Institutului Matei Balș conduce un autoturism Skoda achiziționat în 2018.

Bunurile materiale ale actualului deputat sunt singurele care au ramas neschimbate in ultimul an. El are doua apartamente in Bucuresti, de 72 de metri și 128 de metri, cota parte 1/2, în sectorul 3 respectiv sectorul 5 si un autoturism Skoda din anul 2018, mai transmite Ziare.com.

Declarația lui de Avere o puteți descărca de AICI

Rafila e oficial mai bogat decât Cercel

În ce îl privește pe fiul de torționar bolșevic Alexandru Rafila, potrivit documentelor pe care medicul le-a completat în calitate de Șef al laboratorului la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Alexandru Rafila, care e și președintele Societății Române de Microbiologie și șeful Disciplinei Microbiologie a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, are o avere colosală. Conform declarației de avere din data de 7 august 2019, averea lui Alexandru Rafila este foarte mare, transmite Redacție.ro.

El deține cinci terenuri, două în comuna Otopeni, la Crevedia, Râșnov și Corbeanca, două apartamente în București și unul în Voluntari, și o casă de locuit la Râșnov, cu o suprafață de 330 metri pătrați. Mai mult, în 2018, Alexandru Rafila și-a vândut acțiunile la o bancă, luând suma de 552.000 lei, a vândut o mașină Audi, obținând suma de 20.700 euro. În mai 2018, Rafila a donat un teren. Pe lângă astea, Rafila mai deținea acțiuni de 320,000 lei la Transgaz, în prezent de 85.000 și de 120.000 lei la o bancă.

Astfel, averea lui Rafila se estimează a fi de 350.000 de euro în cele nouă conturi pe care politicianul le are. La rubrica veniturilor anuale, Rafila a declarat că a primit salariul 88.398 de lei de la UMF, 159.167 lei, salariu de la Matei Balș, 1.868 lei din contractele de servicii medicale, 57,151 lei din alte contracte medicale, 4,467 dolari studiu cercetare. Așadar, veniturile anuale ale medicului Alexandru Rafila au fost de 350.778 lei, adică 6.300 de euro pe lună.

Noua declarație de avere de parlamentar PSD nu schimbă cu mult datele precedente.

O puteți descărca de AICI

O Investigație Rise Project cu titlul INSTITUTUL DE  BOLI INVENTATE arata și faptul că Fundația „Matei Balș”, unde președinte este Adrian Streinu-Cercel a primit de la

Pfizer, Statele Unite – 293.242 lei

4 transferuri în fundație

A produs vaccinuri și medicamente de-a lungul a aproape două secole. Primul boom comercial l-a bifat în secolul XIX, când a reușit să producă acid citric la nivel industrial, iar al doilea, mai târziu, când a vândut penicilină pentru armata americană în Al Doilea Război Mondial.

La marele public au ajuns cu o paletă largă de medicamente, printre care și Viagra.

Marketingul Pfizer a avut succes în România, unde vând inclusiv Vfend, cunoscut ca unul dintre cele mai eficiente antifungice, prescris constant la „Matei Balș”.

Compania a câștigat, de altfel, licitații de peste 8,1 milioane de lei cu spitalul lui Streinu-Cercel. În mod tradițional, profesorul susține evenimentele Pfizer pe tema vaccinării, iar în 2008 le-a lansat și lor un medicament pentru HIV: Maraviroc.

Banii donați fundației au fost pentru un „proiect de cercetare medicală în domeniul bolilor infecțioase comunicabile grave și amenințătoare de viață”, dar și pentru două ediții ale Zilelor „Matei Balș”, a  comunicat Pfizer către Rise Project.

ExpresMedia: Cercel l-a băgat și pe Rafila în combinație

Alexandru Rafila PFA (persoană fizică autorizată) a încheiat în noiembrie 2013 un contract de „servicii medicale (cercetare)” cu Fundația „Prof. Dr. Matei Balș”, după cum arată o declarație de interese a profesorului Rafila de acum câțiva ani. Conform acestui document, contractul ar fi fost valabil timp de 18 luni și i-ar fi adus lui Rafila 45.000 de lei.

La prima vedere, nimic ciudat. Deși, totuși, parcă ar fi ceva ciudat: profesorul Rafila este și salariat al Institutului „Prof. Dr. Matei Balș”, de ce ar avea nevoie de un contract cu fundația omonimă?

De fapt, Fundația „Prof. Dr. Matei Balș” nu are nici o legătură cu Institutul „Prof. Dr. Matei Balș”, ci exclusiv cu Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului, după cum arată o investigație a RISE Project:

„Fundația <Matei Balș> este o organizație privată, fondată și prezidată ani de zile de Adrian Streinu-Cercel, managerul spitalului de stat cu același nume. Acum, mai e doar membru.

Funcționează în incinta spitalului, la Pavilionul IV, lângă Urgențe, într-o cameră de 20 de metri pătrați. Apare și pe site-ul oficial al Institutului cu o ditamai reclama care te îndeamnă să-i donezi 2% (…).

Nu sunt alte detalii, dar realitatea contrazice reclama. Și Institutul finanțează fundația.

Trei doctori și trei economiști, toți aflați sub comanda lui Streinu-Cercel la spital, îl încadrează oficial și în comitetul de conducere al fundației. Printre ei îi găsim pe dr. Mariana Mărdărescu, infecționist la secția de copii și coordonatoare a Programului Național de HIV, pe dr. Viorel Ispravnici (achiziții publice) și pe directorul medical al Institutului, dr. Sorin Petrea.”

Dar e mult mai grav decât atât, potrivit aceleiași investigații: între ianuarie 2014 și mai 2016, în fundație au intrat aproape cinci milioane de lei de la giganți ai industriei farma. Aproape jumătate din sumă, 2,1 milioane de lei, a fost retrasă cash de la un bancomat de lângă Institut.

„Între 2014 și 2016, fundația a primit 5 milioane de lei de la șapte dintre cele mai mari corporații farma din lume. „Păi foarte bine c-a primit.” Ce s-a întâmplat cu banii? „Păi v-arăt. V-arăt pe loc.” 2,1 milioane au fost retrase cash, de la bancomatul BCR de lângă spital. „Fundația nu are carduri. Cine are cardul?” N-am ști noi. Poate doamna Cruceru de la Juridic? „Doamna Cruceru, într-adevăr, manageruiește fundația, dar nu știu de chestia asta.”

Fiica dumneavoastră a primit bani de la Fundație pe persoană fizică. „Cum să nu? Toată lumea are contracte cu fundația. Pentru cercetare. Că de la Institut eu nu pot să dau bani. Ăsta e scopul fundației: să asigure fonduri pentru diverse cercetări.”

Deci e un liant, un intermediar? „Exact.”

În italice sunt declarațiile lui Streinu-Cercel, intervievat de RISE Project.

DOCUMENTUL CARE PROBEAZĂ TRASFERUL BANILOR PRIMIȚI DE STREINU CĂTRE RAFILA: