ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Medicină în Galați, a murit în urma unei infecții generalizate. Familia acuză o personalul medical că a făcut o serie de greșeli, printre care și punerea unor diagnostice greșite, potrivit televiziunii Antena3

Mihaela Anghele s-a prezentat joi, 28 octombrie,la spital, însoțită de mama sa. Acuza dureri de spate. Și până luni a fost văzută superficial la camera de gardă, nici măcar dezbrăcată și consultată.

Medicii i-au recomandat de două ori diverse tratamente pentru lombosciatică și chiar un RMN pe care să-l facă la o clinică privată, cu toate că investigația se putea face și la spitalul de stat, iar tânăra avea asigurare pentru că era studentă.

„Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit”

„Fata mea a acuzat niște dureri de spate și pe 28 octombrie, într-un puseu de durere a ajuns la Urgențe cu salvarea. Am așteptat 6 ore până să i se pună un diagnostic. I s-a spus că are lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Un diagnostic greșit. Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit. Sâmbătă dimineață, pe la ora 10:00, am venit din nou la urgențe. Au chemat iar doctorul, același diagnostic, tot așa, pus de la distanță: lombosciatică. I s-a dat Indomentacin și o trimitere către RMN”, povestește Carmen Anghele, mama tinerei. Aceasta e de profesie asistent medical generalist, potrivit contului ei de Facebook.

Medicii au preferat s-o țină pe drunuri pe pacientă și nimeni nu a făcut nimic deoarece, nu-i așa, mult mai importante sunt cazurile de Covid, pentru că din cauza lor se moare, nu de la o banală durere de spate.

„S-a speriat și a început să plângă. Nu mai respira, s-a învinețit”

„De acolo a început calvarul. A chemat un medic chirurg, care nu s-a purtat foarte profesional cu ea, după părerea ma. Ea avea dureri groaznice și i-a spus fetei că se alintă. M-a dat afară din cabinet. Ea având dureri mari, nu a putut sta la consult. S-a supărat, a aruncat mănușile. Eu i-am zis să-i dea un un calmant, poate o ajută... și atunci a început să țipe la mine. Apoi, i-a spus fetei că dacă nu o operează, o să moară. Atunci fata s-a speriat și a început să plângă. Nu mai respira, s-a învinețit... Am plecat acasă, însă duminică, la ora 4:00, m-am întors cu ea... Voma și făcea temperatură”, a mai spus mama fetei.

Abia după câteva zile, mama a observat un furuncul intrafesier, în regiunea lombară, care ar fi putut fi cauza durerilor și care ar fi putut fi observat de orice medic, dacă tânăra ar fi fost consultată.

Intervenția medicilor chirurgi a fost tardivă. Infecția îi afectase rinichii, propagându-se și spre alte organe.

A fost operată și abdominal – tot inutil. Între timp, bacteriile nozocomiale intraspitalicești au agravat cazul, iar tânăra a murit, în cele din urmă, în secția de reanimare.

Spitalul a deschis o anchetă internă și așteaptă, ca și rudele, rezultatul analizelor medico-legale. Familia va depune plângeri și la Parchet.

Coincidență sau nu, totul a început în timpul aceleiași ture ca în cazul bărbatului de 46 de ani ținut în frig, care a murit de pneumonie, fiind și dublu vaccinat anti-Covid.