ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu publicat în iunie 2017 în revista Current Biology și finanțat de Economic & Social Research Council, o prestigioasă agenție publică de cercetare din Marea Britanie, a descoperit că bebelușii nenăscuți dezvoltă procese cognitive încă din burta mamei, putând recunoaște și chiar reacționând la prezența unui chip uman în apropierea lor, scrie stiripentruviata.ro

Pornind de la constatarea că bebelușii nou-născuți reacționează cel mai bine la stimuli vizuali similari unui chip omenesc, cercetătorii britanici au constatat că ei dobândesc această abilitate încă din luna a șaptea de sarcină. Astfel, autorii studiului au proiectat o lumină moderată, dar suficient de puternică, peste pântecele mămicilor și au pus în dreptul ei diverse forme.
 
Descoperirea lor a fost că bebelușii nenăscuți reacționau la trei puncte organizate sub forma a doi ochi și o gură, dar nu și la trei puncte sau lunii aranjate în formă de piramidă.

„Am arătat că fătul poate distinge între diverse forme și are o predilecție pentru cele care sunt asemănătoare chipului uman. Se cunoștea această preferință de mai multe decenii, dar e pentru prima dată când se explorează acuitatea vizuală a fătului”, explică Vincent Reid, profesor la Universitatea din Lancaster, Marea Britanie, și coautor al studiului.

Articolul integral poate fi citit AICI.