ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul globalist Jeff Bezos, care a ocupat funcția de director executiv al Amazon încă de la înființarea companiei, pe 5 iulie 1994, a renunțat oficial la această funcție după exact 27 de ani. Andrew Jassy este acum listat ca director executiv al companiei pe site-ul de relații cu investitorii, după ce anterior a condus Amazon Web Services începând din 2003, în timp ce Bezos este listat ca președinte executiv. Data de predare-primire a funcției, 5 iulie 2021, a fost anunțată anterior în cadrul unei reuniuni a acționarilor din luna mai, informează publicația The Verge.
 
Jassy, considerat omul care a decis închiderea rețelei de social media Parler, apropiată lui Donald Trump, are o avere de peste 377 milioane dolari, potrivit Daily Mail.
 

Potrivit Jewish Telegraphic Agency, Jassy, în vârstă de 53 de ani, este cunoscut pentru contribuția sa la crearea celei mai profitabile părți a modelului de afaceri al Amazon: sistemul de cloud computing.
 
Wall Street Journal informa în februarie, prezentându-l pe viitorul CEO al Amazon, că, în cel mai recent trimestru, Amazon Web Services a avut „vânzări nete de 12,7 miliarde de dolari, cu un venit operațional de 3,6 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din venitul operațional global al companiei”. Companii mari precum Uber și Netflix au folosit infrastructura cloud a Amazon pentru a-și dezvolta afacerile.

Andrew Jassy lucrează la Amazon din 1997, de la doar trei ani după înființarea companiei. Printre diferitele sale funcții s-a numărat și cel din cadrul diviziei de vânzări de muzică și CD-uri, înainte de a ajunge să devină „umbra” lui Bezos - un fel de șef de personal, potrivit unuia dintre foștii parteneri de afaceri ai lui Bezos.

Lockdown-urile pandemiei de coronavirus au ajutat vânzările Amazon să crescă vertiginos în 2020 - cu 38% (!), ajungând la un nivel record de 386 de miliarde de dolari și la un „venit operațional” de 23 de miliarde de dolari, arată The Guardian.

Jassy a crescut într-o familie evreiască din suburbia Scarsdale, New York. S-a căsătorit cu soția sa, Elana Caplan, într-o ceremonie evreiască în California, în 1997 - același an în care și-a început cariera la Amazon. La acea vreme, socrul lui era președintele a ceea ce se numea atunci Jewish Television Network.

Conform Wikipedia, succesorul lui Bezos este fiul lui Margery și al lui Everett L. Jassy, o familie de evrei cu origini maghiare (posibil plecate din Iași? - interpretare pornind de la  etimologia numelui său de familie, Jassy / denumirea orașului Iași).