ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe județe din România rămân și joi sub Cod Portocaliu de caniculă însă nu se pune problema emiterii unui Cod Roșu.

Joi este posibil să fie cea mai caldă zi din acest an numai dacă se ating 40 de grade Celsius, pentru că 38-39 de grade Celsius am mai avut. Este la limită, greu de spus acum la zecimale. S-ar putea să se înregistreze o valoare mai ridicată în Lunca Dunării, Turnu Măgurele, o localitate din această zonă ar putea face o valoare care să se apropie mult de 40 de grade. Rămânem pe codurile deja anunțate. Ar trebui să avem peste 42 de grade Celsius ca să emitem Cod Roșu', a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, vineri, sâmbătă și duminică, vremea se va răcori, iar pentru săptămâna viitoare se estimează o vreme caldă, însă nu caniculară.

Conform datelor postate pe site-ul ANM, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, inclusiv în Capitală, se vor atinge, joi, temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, iar izolat se pot înregistra valori în jurul a 40 de grade și, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ANM precizează că, în după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte.